Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-12-2011

Daugavpils teātra bērnu studija „Arlekīns” aicina uz „ Sniegbaltītes skolu”


22. decembrī plkst.12.00 Daugavpils teātrī uz savu pirmo pirmizrādi aicina Daugavpils teātra bērnu teātra  studija „Arlekīns”. Par savu pirmo lielāko  darbu studijas audzēkņi kopā ar studijas vadītāju  izvēlējušies pasaku  „Sniegbaltītes skola”.  „Šī Georgija Landau  pasaka man un  domāju - daudziem pieaugušajiem ir ļoti mīļa no bērnības,  arī mēs sākot savu darbu gribējām, ko jauku un pazīstamu ”,  stāsta  studijas vadītāja, Daugavpils teātra aktrise  Maija Korkliša. 

          Sniegbaltīte mežā izveidojusi skoliņu, kurā  mazie meža iemītnieki var apgūt visdažādākās  gudrības, tikai mazo Mišu pārāk gādīgā mamma nelaiž uz skolu, savukārt,  mazajiem meža pašpuikām,  vilcēniem prātā ir  pavisam citas nodarbes...

 Arī  teātra studijā „ Arlekīns” bērni apgūst visdažādākās prasmes-  aktiermeistarības, kustību un runas mākslas pamatus, turklāt viss notiek bilingviāli - latviešu un krievu  valodā.    Studija darbojas  no 2. oktobra, tajā mācās  divdesmit bērni vecumā no 7- 12 gadiem.  Jāpiebilst, ka  izrādē   jau  visi bērni un „zvēriņi” runās latviešu valodā. Studijas vadītāja piebilst, ka pāris lomās  „Arlekīna” aktieriem palīdzēs arī viesaktieri no Daugavpils teātra, un īpašu paldies par palīdzību studijas darbā saka  aktrisei Inesei Ivulānei – Mežalei.    

Bet visu ko iemācījušies „Arlekīna” studijas un „Sniegbaltītes skolas” audzēkņi –  varēs redzēt pirmizrādē uz Daugavpils teātra lielās skatuves!   Mīļi gaidīti un aicināti –  visi  interesenti - vecāki, vecvecāki, draugi un citi teātra mīļotāji.  Ieeja bez maksas. Ar šo izrādi bērnu teātra studija sveic savus mīļos Ziemassvētkos un  Jaunajā gadā!  




Atpakaļ