Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

03-11-2017

Patriotu nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās


No 13. līdz 17. novembrim Latgales Centrālajā bibliotēkā un tās sešās filiālēs tiks piedāvāti 18. novembrim veltīti pasākumi pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu un skolēnu grupām, kā arī literatūras izstādes par valsts svētku tematiku.

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) patriotu nedēļā gaida vecāko klašu audzēkņus uz novadmācības stundu “Par Latviju, tās tautu un laiku”. Pasākuma gaitā būs iespēja iepazīties ar 1918. gada 18. novembra vēsturiskajiem notikumiem Latvijā, t.sk. Latvijas Tautas padomes un pirmās Latvijas Pagaidu valdības izveidi, kā arī izzināt noslēpumus, kurus glabā šī notikuma vienīgā vizuālā liecība – V. Rīdzenieka fotogrāfija, kurā iemūžināta Latvijas valsts dzimšana.

Arī LCB filiāles piedāvās virkni tematisku pasākumu, kas aizraujošā un interaktīvā veidā iepazīstinās ar Latvijas Republikas dibināšanas vēsturi, valsts galvenajiem simboliem, prezidentiem un citām ievērojamām personām. Būs iespēja noklausīties latviešu dzejnieku veltījumus mūsu valstij, pārbaudīt savas zināšanas viktorīnā, doties virtuālā ceļojumā pa Latvijas skaistākajām vietām, klausīties Emīla Dārziņa mūziku, noskatīties Jāņa Streiča filmas “Cilvēka bērns” fragmentu, kā arī piedalīties svētku svečturu darināšanas meistarklasē.

Pilna informācija par Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu piedāvājumu un pasākumu apmeklējuma pieteikšanu Patriotu nedēļas programmā.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ