Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-10-2017

Izšūtie Alfredas Bulionko gleznas izdaiļoja Baltkrievu māju


2017. gada 24. oktobrī Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) atvērās Alfredas Bulionko, Latgales brīvo mākslinieku asociācijas locekles,  personālā gleznu izstāde „44 400 soļu uz priekšu...”. Plašam skatītāju lokam tika piedāvāta  unikālā  iespēja apskatīt roku darbus – gleznas, izšūtas ar krustiņu.

Baltkrievu nams jau ilgi un ražīgi sadarbojās ar vietējiem māksliniekiem. Šeit daudzkārt tika atvērtas kā personālās, tā arī kopējās amatiermākslinieku izstādes. Lūk arī jaunā radošā sezona nekļuva par izņēmumu. Izstādē tika prezentētas vairāk nekā 20 gleznas par dažādu tematiku: ainavas, portreti, sižeta gleznas, dzīvnieku atainojumi.

Alfreda Bulionko – dzimusi Krāslavā, tomēr baltkrievu tautības  pēc mātes līnijas. Ar rokdarbiem sāka nodarboties no skolas gadiem mājturības stundās. Tomēr ar izšūšanu ar krustiņu nopietni sāka nodarboties no 19 gadu vecuma un līdz pat mūsdienām velta šai nodarbībai visu savu brīvo laiku. A. Bulionko darbi tika izstādīti ne tikai Daugavpilī, bet arī Latgalē, Lietuvā, Baltkrievija; un vairākkārt Baltkrievu kultūras centrā.

Galvenā vakara varone A. Bulionko krāsaini pastāstīja par sevi, par saviem darbiem un hobijiem, par to, kā viņa nonāca līdz tam, ka izšūšana ar krustiņu kļuva par galveno viņas dzīves hobiju, kuras rezultātā viņa ieguva daudz jaunu draugu kopējo interešu ziņā. BKC vadītāja Žanna Romanovska, pasniedzot Alfredai puķes un afišu, augsti izvērtēja prezentētos darbus un izteica cerību uz tālāko sadarbību. BKC metodiķe Marija Pometjko vakara vadītāja tiesībās pastāstīja par interesantiem faktiem no gleznieces dzīves un deva vārdu apsveikumam un uzstāšanai  vairākiem vakara viesiem. Latgales brīvo mākslinieku asociācijas vārdā ar puķēm un skaistajiem vārdiem svinību vaininieci apsveica māksliniece Velta Loce. Pasākuma sākumu un beigas iezīmēja muzikālie numuri. Brīnišķīgā kora kapellas „Spadčina” (BKC) izpildījumā izskanēja liriskās dziesmas baltkrievu, latviešu un poļu valodā, kuras ieguva visaugstāko skatītāju atziņu.           

Alfredas Bulionko izstāde „44 400 soļu uz priekšu...” tiks atvērta līdz 2017. gada 23. novembrim (no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 darba dienās) pēc adreses: Daugavpils, Alejas iela 68 1-A (ieeja no pagalma). Ieeja bez maksas. Sirsnīgi ielūdzam!

Organizatori: Baltkrievu kultūras centrs.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ