Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

24-10-2017

Latgales centrālā bibliotēka sākusi 80 gadu jubilejas pasākumu ciklu


Šī nedēļa Latgales centrālajā bibliotēkā ir jubilejas nedēļa. Bibliotēka svin 80 gadu jubileju.

23. oktobrī Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā notika virtuālās izstādes “Latgales Centrālajai bibliotēkai – 80” prezentācija. Šis pasākums atklāja Latgales Centrālās bibliotēkas 80. gadadienas svētku nedēļu.

Virtuālā izstāde “Latgales Centrālajai bibliotēkai – 80” tapa ilgstoša izpētes darba rezultātā vesela gada laikā. Izstādes veidošanas gaitā tika vākta, apkopta un sistematizēta informācija no Latgales Centrālās bibliotēkas Novadpētniecības datubāzes un pirmās Latvijas brīvvalsts posma digitalizēto laikrakstu kolekcijas, 20. gadsimta otrās puses Daugavpils laikrakstiem, centrālās preses izdevumiem un bibliotēkas albumiem. Tika izpētīti Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un Daugavpils zonālajā valsts arhīvā atrodamie materiāli par bibliotēkas vēsturi, apzināti bijušo bibliotēkas darbinieku un lasītāju atmiņu stāsti.

 

24. oktobrī plkst. 17.00 Latgales Centrālās bibliotēkas 80 gadu jubilejas svinību ietvaros notiks radoša tikšanās ar Daugavpils literātiem. Pasākuma gaitā tiks atklāta arī bibliotēkas jubilejai veltīta autogrāfēto grāmatu izstāde “Autogrāfiem pa pēdām”.

Savas pastāvēšanas 80 gados Latgales Centrālajai bibliotēkai ir izveidojusies cieša sadarbība ar Daugavpils pilsētas un novada dzejniekiem un prozaiķiem. Bibliotēkā regulāri notiek vietējo autoru grāmatu prezentācijas un literāras tikšanās ar lasītājiem. Literāti dāvina bibliotēkai savas grāmatas, un parasti dāvinājumā tiek atstāts arī autora ieraksts ar veltījuma vārdiem bibliotēkai, kas padara attiecīgo izdevumu par īpaši vērtīgu bibliotēkas grāmatu krājuma papildinājumu.

Lai celtu gaismā šo unikālo grāmatu krājuma daļu, savas 80. dzimšanas dienas svinību nedēļā bibliotēka piedāvā autogrāfēto grāmatu izstādi “Īpaša grāmata bibliotēkā”. Ekspozīcijā iekļauti gan Daugavpils autoru dāvinātie izdevumi, gan arī grāmatas, kurās savus ierakstus atstājuši populāri Latvijas un ārvalstu autori, kas savulaik viesojušies bibliotēkā. Jubilejas nedēļas ietvaros izstāde būs apskatāma bibliotēkas Daiļliteratūras sektorā (2. stāvā). Pēc tam grāmatas atgriezīsies bibliotēkas plauktos un turpmāk būs atpazīstamas pēc uzlīmes “Īpaša grāmata”.

Vairāk par jubilejas nedēļas pasākumiem www.lcb.lv




Atpakaļ