Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-10-2017

Baltkrievu kultūras centrs aicina uz izšūto gleznu izstādi


Otrdien, 2017.gada 24.oktobrī, plkst. 17.00 Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) tiks atklāta Latgales brīvo mākslinieku asociācijas locekles Alfredas Bulionko gleznu personālizstāde “44 400 soļu uz priekšu...”. Plašam skatītāju lokam būs unikāla iespēja redzēt rokdarbus – gleznas, izšūtas ar krustu.

Baltkrievu nams jau ļoti sen un auglīgi sadarbojas ar vietējiem māksliniekiem. Šeit jau vairākkārt tika rīkotas gan personālizstādes, gan kopīgas amatiermākslinieku izstādes. Šī jaunā sezona nebija izņēmums. Apskatei tiks piedāvātas 20 dažādu tēmu gleznas. Apmeklētāji redzēs ainavas, portretus, sižetiskas gleznas, kā arī dzīvnieku attēlus.

Alfreda Bulionko – piedzima Krāslavā, pa mātes līniju ir baltkrieviete. Ar rokdarbiem sāka nodarboties skolas gados mājturības stundās. Bet ar gleznu izšūšanu nopietnāk sāka darboties 19 gadu vecumā un līdz pat šim brīdim velta savu brīvo laiku šai nodarbei. A.Bulionko darbi tika izstādīti ne tikai Daugavpilī, bet arī Latgalē, Lietuvā, Baltkrievijā.

Muzikālais priekšnesums skanēs BKC vokālā ansambļa “Spadčina” izpildījumā (māksl. vad. Jana Juzefoviča); visi ieinteresētie neformālos apstākļos varēs izteikties par redzamajiem attēliem, kā arī atstāt ierakstu atsauksmju grāmatā.

Aicinām uz izstādes atklāšanu, kura notiks BKC, otrdien, 2017.gada 24.oktobrī, plkst. 17.00 Daugavpilī, Alejas ielā 68 (ieeja no pagalma).

Izstāde “44 400 soļu uz priekšu...” būs atvērta līdz 2017.gada 23. novembrim (no 9.00 līdz 17.00 darba dienās). Ieeja brīva.

            Organizators: Baltkrievu kultūras centrs.

 

Informāciju sagatavoja:

 Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ