Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-10-2017

Virtuālās izstādes “Latgales Centrālajai bibliotēkai - 80” prezentācija


23. oktobrī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Nozaru literatūras sektorā notiks virtuālās izstādes “Latgales Centrālajai bibliotēkai – 80” prezentācija. Šis pasākums atklās Latgales Centrālās bibliotēkas 80. gadadienas svētku nedēļu.

Virtuālā izstāde “Latgales Centrālajai bibliotēkai – 80” tapa ilgstoša izpētes darba rezultātā vesela gada laikā. Izstādes veidošanas gaitā tika vākta, apkopta un sistematizēta informācija no Latgales Centrālās bibliotēkas Novadpētniecības datubāzes un pirmās Latvijas brīvvalsts posma digitalizēto laikrakstu kolekcijas, 20. gadsimta otrās puses Daugavpils laikrakstiem, centrālās preses izdevumiem un bibliotēkas albumiem. Tika izpētīti Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un Daugavpils zonālajā valsts arhīvā atrodamie materiāli par bibliotēkas vēsturi, apzināti bijušo bibliotēkas darbinieku un lasītāju atmiņu stāsti.

Izstādē piedāvātā digitalizētā vizuālā un tekstuālā informācija par LCB vēsturi astoņdesmit gadu garumā ir strukturēta sešos laika posmos. Katrā posmā vērojami nozīmīgākie šī perioda notikumi, kas publicēti aizvadīto gadu presē, aprakstīti arhīvu dokumentos un iemūžināti fotogrāfijās.

Izstādes īpašā vērtība ir tajā ietvertā unikālā, līdz šim nepublicētā informācija, piemēram, ziņas par bibliotēkas pārziņiem un vadītājiem, arhīva dokumentos saglabātās, uz burtnīcu lapām ar zīmuli rakstītās bibliotēkas vadītāju atskaites pēckara periodā, nepublicētas fotogrāfijas no privātajiem arhīviem un muzeja krājumiem un citi materiāli.  

Sākot ar 23. oktobri, virtuālā izstāde “Latgales Centrālajai bibliotēkai – 80” būs brīvi pieejama ikvienam interneta lietotājam bibliotēkas mājas lapā www.lcb.lv.

Izstādes atklāšanas pasākumā ir aicināti piedalīties bibliotēkas sadarbības partneri un viesi no pašvaldības kultūras un izglītības iestādēm.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ