Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-10-2017

Daugavpils Māla mākslas centrs svinēja savu 7. dzimšanas dienu (VIDEO)


Latgales keramika – krāsaina, cēla, neparasta, klasiska un moderna, ierasta un oriģināla. 

Daugavpilī, 18. Novembra ielā -  8, atrodas Māla mākslas centrs - mūsdienīgs kultūras un tūrisma objekts. Centrs tika atklāts 2010. gada 12. oktobrī, tāpēc vakar šeit notika Atvērto durvju diena par godu centra 7. dzimšanas dienai.

Māla centrā kopā dzīvo keramiķi un Reģiona mākslinieku asociācija, tāpēc centra dzimšanas dienu  svin kopā  studija ,,Latgale” un Daugavpils mākslinieki.

Centrā strādā 11 keramiķi. Tā garu veido katra meistara kreativitāte un oriģinalitāte. Centra izstāžu zālē ir redzami darbi visās iespējamajās keramikas tehnikas  tehnoloģijās – tradicionālā, laikmetīgā māksla, skulptūras, mozaīkas.

Centrā ir ierīkotas mūsdienīgi aprīkotas keramiķu darbnīcas, konferenču un izstāžu zāle, cepļu telpa ar izstrādājumu žāvēšanas kamerām un elektriskajām keramikas apdedzināšanas krāsnīm, kuru darbību nodrošina datorprogramma.

Apmeklējot centru, var apskatīt jaunizveidoto malkas cepli un labiekārtotu pagalmu. Amatnieki un mākslinieki rada, māca un savstarpēji sadarbojas ar iedzīvotājiem un pilsētu viesiem.

Šeit tiek organizētas nodarbības, meistarklases, podnieka darba demonstrējumi.

Daugavpils var lepoties ar šo mākslas centru, kas harmoniski iekļaujas pilsētas kultūras, mākslas un tūrisma objektu vidē.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ