Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

18-10-2017

Režisora Dž. Dž. Džilindžera izrādi „Bļitka” varēs noskatīties Daugavpilī


3. novembrī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī varēs noskatīties režisora Dž. Dž. Džilindžera Goda teātrī (Liepāja) iestudēto izrādi „Bļitka”.

Šī izrāde šogad ir nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai 3 nominācijās: “Gada aktieris” (Egons Dombrovskis), “Gada režisors” (Dž. Dž. Džilindžers), “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā” (Rasa Bugavičute-Pēce). Galvenajās un vienīgajās lomās Kaspars Gods un Egons Dombrovskis. Lugas autore – Rasa Bugavičute-Pēce, izrādes mākslinieks Varis Siliņš.

Šis stāsts ir par divu vīriešu sarunu, kura nevarēja nenotikt, lai arī sākās šķietami nespeciāli. Jānis un Zigmārs satiekas uz aizsalušā Liepājas kanāla – viens uz ledus dzīvo jau nedēļu, iekārtojis sev kārtīgu bļitkotāja telti, otrs – dodas pašam nezināmā virzienā pēc samērā vētrainas nakts “Fonteinā”. Viens ir pārguris no ģimenes dzīves pienākumiem un atbildības uzņemšanās pārējo priekšā, otrs cenšas aizmukt no lēmumu pieņemšanas, ka nu taču beidzot tā kā būtu jāsāk dzīvot pieauguša vīrieša dzīve – ar bildinājumu un bērniem. Rezultātā – pārliecinot viens otru par to, kā tad labāk būtu rīkoties, viņi atbild tieši uz sev būtiskajiem jautājumiem par to, kā būt.

 

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

Atsauksmes par izrādi:

„Lomas sadalītas tā, ka pēc temperamenta pieguļ aktieriem kā speciāli šūts uzvalks, un var redzēt - katrs savā jūtas ļoti labi. Un tā arī spēlē. Garšīgi. Bļitka ir izrāde tautai labākajā šī vārdu savienojuma nozīmē. Laba izklaide, un to caurvijušais jēgas slānis ir pietiekami biezs, lai uz tā varētu bļitkot - noķert kādu domu, kurā pakavēties.” (Līvija Dūmiņa, Neatkarīgā Rīta avīze)

 „Veiksmes formula ir divu ļoti labu aktieru iesaistīšana projektā, kas viņiem abiem patīk. Saturīga izklaide, viens īsts veču gabals.” (Atis Rozentāls, Kultūras Diena)




Atpakaļ