Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-09-2017

Aizraujošas Daugavpils baltkrievu dziesmas skanēja “Kartupeļu pasēdēšanās” Jēkabpilī


Īstie kartupeļu svētki notika Jēkabpilī, sestdien,2017.gada 23.septembrī. Svētkus organizēja vietējā baltkrievu biedrība “Spatkanne”,kura aicināja piedalīties svētkos ar koncertprogrammu Daugavpils Baltkrievu kultūras centra (BKC) baltkrievu tautas dziesmu ansambli “Kupaļinka”.

Saulainajā sestdienas dienā Daugavpils delegācija devās radošajā braucienā uz “Kartupeļu pasēdēšanām” Jēkabpilī. “Kartupeļu svētki” kļuva par tradicionālajiem, ikgadējiem svētkiem, kuri kļūst arvien interesantāki.

Baltkrievu tautas dziesmas un dejas, častuškas, skatuves lugas, spēles un konkursi, kā arī ēdienu degustācija kļuva par svētku pamatu. Jautrs noskaņojums valdīja zālē visa vakara garumā, un visiem zināmais lapgrauzis “Kolorādo vabole” ar savu draudzeni “Paršu”, kurus tēloja Tamara Buhtijarova un Zinaīda Griņko, nevarēja izbojāt to.

Spilgtus muzikālus priekšnesumus rādīja ne tikai svētku saimnieki Jēkabpils baltkrievu ansamblis “Zaviruha”, bet arī viesi: baltkrievu tautas dziesmu ansamblis “Kupaļinka” no Daugavpils un Līvānu slāvu biedrības “Uzori” pārstāvji; savukārt, dzejnieks Staņislavs Volodjko (Daugavpils) lasīja savu dzeju “Oda buļbe”.

Par svarīgāko programmas punktu kļuva baltkrievu ēdieni no kartupeļiem, kurus gatavoja Jēkabpils saimnieces. Degustācija izraisīja lielu interesi un patiesu prieku.

Vakara noslēgumā Daugavpils Baltkrievu kultūras centra metodiķe Marija Pometjko un Daugavpils baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” valdes locekle Gaļina Sontocka ar pateicības vārdiem par siltu pieņemšanu dāvināja dāvanas Jēkabpils baltkrievu biedrības “Spatkanne” priekšsēdētājai Valentīnai Doroščonokai.

Daugavpils baltkrievi aizveda līdzi ne tikai pateicības rakstus un dāvanas, bet arī prieka sajūtas no draudzīgas tikšanās ar saviem draugiem. Laikam tāpēc, visa ceļa garumā no Jēkabpils līdz Daugavpilij skanēja jautras dziesmas dažādās valodās un valdīja labs noskaņojums.

 

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ