Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-09-2017

Ceļojošā izstāde par Ziemeļvalstīm Latgales Centrālā bibliotēkā


Sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā (Norden) no 20. septembra līdz 1. oktobrim Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Periodikas sektorā būs apskatāma ceļojošā izstāde “Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis”.

Latvijas Radio 1 populārzinātniskā raidījuma “Zināmais nezināmajā” komanda, žurnāliste Sandra Kropa un producente Paula Gulbinska, 2016. gadā devās iepazīt Ziemeļvalstis, lai atklātu nezināmo un no jauna apzinātos zināmo, bet fotogrāfs Gints Ivuškāns braucienos piedzīvoto, sastapto un redzēto fiksēja fotogrāfijās.

Radošās komandas kopdarba rezultātā tapa izstāde “Zināmais un nezināmais Ziemeļvalstīs”, kurā būs skatāmas 15 planšetes ar vizuālo un tekstuālo materiālu par dažādām aktuālām vides aizsardzības, sociālās drošības un kultūrvēsturiskām tēmām.

Ziemeļvalstu reģionā ietilpst Dānija, Somija, Islande, Norvēģija un Zviedrija, kā arī trīs pašpārvaldes teritorijas – Farēru salas, Grenlande un Ālandu salas. Reģionā ir astoņas laika zonas, dzīvo aptuveni 25 miljoni iedzīvotāju un ir 9 oficiālās valodas.

Izstādes atklāšana notiks 21. septembrī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā (2. stāvā).

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ