Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-08-2017

Daugavpilī tiks demonstrēti dokumentālo filmu foruma (Baltic Sea Docs) seansi


No 2. līdz 10. septembrim norisināsies Nacionālā Kino centra rīkotais 21. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs). Skatītājiem dažādās Latvijas reģionu pilsētās tiks izrādītas starptautiskos festivālos atzinību guvušas filmas, kas apkopotas programmā “Pārliecības garša. Foruma ietvaros notiks arī filmu rosinātas diskusijas par aktualitātēm Latvijā un sarunas ar filmu veidotājiem.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir ilggadējs starptautisks kino pasākums. Profesionāļiem tas piedāvā topošo filmu projektu tirgu un seminārus par aktuālām tēmām, savukārt skatītājiem – filmu programmu, kurā šogad atlasītas astoņas dokumentālās filmas, kas pievēršas drosmes un pašizpausmes tematikai ar stāstiem par spēcīgām personībām, brīvības meklējumiem, sabiedrisko aktīvismu un radošu pieeju izglītībā. Filmas tiks izrādītas plašai auditorijai Rīgā, kā arī atsevišķos seansos Daugavpilī, Rēzeknē, Cēsīs, Jēkabpilī un Valmierā.

Daugavpilī foruma seansi tiks demonstrēti Marka Rotko mākslas centrā.

Filmas tiks rādītas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un kinoprofesionāļiem, uzrādot apliecības, seansi būs pieejami bez maksas.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums top sadarbībā ar starptautisko organizāciju European Documentary Network, to atbalsta Radošā Eiropa Media programma, LR Kultūras ministrija un Rīgas dome.

 

Vairāk informācijas par filmu programmu: www.nkc.gov.lv un www.balticseadocs.lv




Atpakaļ