Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-12-2011

Latgales Centrālajā bibliotēkā jauna gleznu izstāde


2011. gada 6.decembrī plkst.12.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā tiks atklāta mākslinieces Vijas Stupānes gleznu izstāde: „12 mēneši zied…” Māksliniece V.Stupāne dzimusi 1976.gada 12.decembrī Aglonā. Beigusi Rēzeknes Mākslas koledžas dizaina nodaļu, Latvijas Mākslas akadēmijas LF glezniecības nodaļu, audzina 4 dēlus. Ir guvusi zināmu pieredzi mākslas jomā, regulāri piedalās radošos plenēros Latvijā un ārzemēs. Darbu izstādes ir bijušas daudzās Latvijas pilsētās: Rīgā, Mazirbē, Ludzā, Rēzeknē, Preiļos, Valmierā, Gulbenē, Daugavpilī, kā arī Baltkrievijā un Somijā.

„Patīk gleznot un gleznoju to, kas patīk. Tie ir ziedi, daba, dažādas kompozīcijas. Audekls. Eļļa. Vienkārši, bez zemtekstiem. Skaties un pats saproti. Man svarīgs ir darba process, sajūtas un gala rezultāts. Krāsas un mirklis, līnijas un faktūras. Emocijas un ziedēšanas prieks tiek atspoguļots uz audekla. Viss zied, snieg un lido! Pēc tam zināma gandarījuma sajūta”, saka māksliniece.

Viņas gleznām par prototipu kalpo ziedi: rozes, pīpenes, pienenes, magones, sniegpulkstenīši; pīlādži, ābeles, taureņi u.c., kas ievij skatītāju maigā, klusinātā krāsu gammā, kur savu „solo” partiju, savu mažora noti spēlē košie akcenti. Pozitīvisma, gaišuma, viegluma, lidojuma un ziedēt vēlmes un varēšanas apliecinošie tēli gleznās.

 

Būsiet mīļi gaidīti!

Mākslinieces V.Stupānes gleznu izstādi Latgales Centrālajā bibliotēkā varēs apskatīt no 06.12.11 līdz 04.01.12

 

 

Informāciju sagatavoja

LCB galvenā bibliotekāre

T. Hodokova

tālr.:65476344

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ