Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

20-07-2017

Daugavpils pilsēta tika pārstāvēta XXVI Starptautiskajā mākslu festivālā „Slāvu bazārs Vitebskā”


No 10. līdz 19. jūlijam Vitebskā (Baltkrievija) norisinājās XXVI Starptautiskais mākslu festivāls „Slāvu bazārs Vitebskā”, kurā no 14. līdz 16.jūnijam piedalījās arī pārstāvji no Daugavpils.

Šogad gods pārstāvēt Daugavpili tika uzticēts Latviešu kultūras centra bērnu vokālajai studijai „Pērlītes”. Mazie dziedātāji ar savu atraktīvo uzstāšanos klausītājus priecēja gan gala-koncertā „International voice in Vitebsk” (koncertzālē „Vitebska”), gan ielu koncertā, kur, neskatoties uz lietaino laiku, spēja atraisīt klausītāju sirdis un izpelnījās siltus aplausus.

Daugavpils pilsētas vārds festivāla ietvaros izskanēja arī II Starptautiskās festivālu organizatoru konferences „Festivālu kustība. Tradīcijas un inovācija.” laikā, kurā ar savu pieredzi līdzās dalībniekiem no Baltkrievijas, Itālijas, Krievijas, Kubas u.c. valstīm dalījās arī Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde. Kā atzīsts Daugavpils pārstāvji: „Bija patiess prieks, piedaloties šādā konferencē, vēlreiz apzināties un pārliecināties, ka Daugavpilī ir patiešām ļoti bagātas festivālu rīkošanas tradīcijas, par ko liecināja arī konferences dalībnieku lielā interesi un izteiktā vēlme sadarboties”.

 

Daugavpils sadarbība ar Vitebsku (Baltkrievija) ilgst jau vairākus gadu desmitus: jau 1998.gadā starp Baltkrievijas Republikas Vitebskas izpildkomiteju un Latvijas Republikas Daugavpils pilsētas domi tika noslēgts līgums par sadarbību starp Vitebskas pilsētu un Daugavpils pilsētu. Īpaši cieša draudzība starp pilsētām ir izveidojusies kultūras jomā – Vitebskas kolektīvi jau vairākus gadus ir Daugavpils pilsētas svētku un dažādu pasākumu dalībnieki, Vitebskā jau vairākus gadus sadarbībā ar Latvijas konsulātu Vitebskā tiek rīkoti Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīti pasākumi, kuros piedalās mākslinieki no Daugavpils, kā arī mūsu pilsēta regulāri tiek pārstāvēta Starptautiskajā mākslu festivālā „Slavu bazārs Vitebskā” utt.




Atpakaļ