Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-06-2017

Ielūdzam uz svētkiem-kvestu „Baltkrievu Kupalle”!


2017. gada 7. jūlijā, piektdien, Dubrovina parkā Daugavpilī notiks svētki-kvests „Baltkrievu Kupalle”. Vakarā, četras stundas pilsētas centrā skanēs mūzika un dziesmas vairākās valodās, būs dejas un riņķa dejas, radošās meistardarbnīcas un noderīga informācija, vainagu pīšana un laimes zieda meklēšana. Pievienojieties!

Vasaras vidū, naktī no 6. līdz 7. jūlijam baltkrievi svin Kupalli – vienu no senākajiem svētkiem, kuri ir veltīti saulei un zemes uzplaukumam, kuri ir vieni no iemīļotākajiem tautas svētkiem.

Daugavpilī baltkrievu svētku Kupalle veidojās kā tradīcija, ikkgadēji mainot savu formātu. Šajā gadā Baltkrievu kultūras centrs piedāvā ne tikai lielu un spilgtu koncertu, bet arī svētkus-kvestu ar infodienu. Bet par visu pēc kārtas.

Plkst. 16.00 sāksies Informācijas diena, kuras laikā uz lielas skatuves nacionāli-kultūras centri un biedrības, valsts struktūras savās teltīs reklamēs savus pakalpojumus, piedāvās interesantas nodarbības meistardarbnīcās un „Vakanču karuseli”.

Plkst. 18.00 sāksies koncerts „Baltkrievu Kupalle”. Koncerta programmā piedalās Baltkrievu kultūras centra kolektīvi – tautas dziesmu ansamblis „Kupaļinka”, deju ansamblis „Ļanok”, vokāli instrumentālais ansamblis „Praļeski”, kora kapella „Spadčina”, teātra studija „Pauļinka”, ka arī folkloras horeogrāfiskais ansamblis „Runi” no Polockas (Baltkrievija). Tautas ticējumi un paražas, dejas, dziesmas, deju riņķi – visu informāciju par vissīsākas un maģiskākās gada nakts svinēšanu Jūs varēsiet uzzināt pasākumā „Kupalle”. Sakarā ar to, ka vasaras saulgriežu svētkus svin vairākas tautas, pasākumu „Baltkrievu Kupalle” atbalstīja vairāku nacionāli kultūras centru un biedrību ansambļi no Daugavpils un Rēzeknes. Tāpēc koncerts būs maģiski spilgts un internacionāls.

Plkst. 18.00 savu startu uzsāk kvests. Lai sameklētu papardes ziedu, nepieciešams iziet vairākas radošās stacijas, kurās vajadzēs izpildīt vieglus uzdevumus: izveidot atklātni ar vicinanku (aplikācija), uzminēt ārstnieciskās tējas sastāvu, atstāt savu zīmiti uz vēlmju koka, uzminēt mīklu, sastādīt vārdu-špiķeri un atrast vietu, kur slēpjas laimes zieds. Kvesta ietvaros būs piecas stacijas. Starts – Baltkrievu kultūras centra informācijas teltī, bet finišs – zem koka papardes krūmājos. Laimīgos izmeklētājos ,protams, gaida dāvana.

No plkst. 18.00 sāksies radošās darbnīcas „Kupalles vainags” darbība, kuras laikā jebkurš interesents varēs iemācīties pīt vainagus no lauku zāles un ziediem, vai vienkārši izveidot pušķi.

Svētki-kvests „Baltkrievu Kupalle” organizē Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs ar Kultūras ministrijas, Latviešu kultūras centra, sabiedrisko organizāciju „Patvērums „Drošā māja”, „Sadarbības platforma” un „Informācijas centrs imigrtantiem” atbalstu.

Sirsnīgi aicinām! Priecāsimies, svinēsim vasaras saulgriežu svētkus un meklēsim papardes ziedu!

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs

               t. 654 24695, cbk@inbox.lv, www.bkc.daugavpils.lv ,

               Daugavpils, Alejas iela 68-1A




Atpakaļ