Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

09-06-2017

Annemarijas un Aurikas Jelinsku radošo darbu izstāde “Mozaīka”


14. jūnijā plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Annemarijas un Aurikas Jelinsku radošo darbu izstāde “Mozaīka”. Ekspozīcijā sižetiski daudzveidīgi grafikas darbi dažādos stilos un tehnikās.

Annemarija ir Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 12. klases audzēkne. Apmeklē Daugavpils bērnu un jauniešu centru “Jaunība” un ir piedalījusies vairākos starptautiskos konkursos. 2016. gadā ieguva 2. vietu KNAB izsludinātajā zīmēšanas konkursā “Esmu pret korupciju”. Zīmēšana ir neatņemama Annemarijas dzīves daļa kopš bērnības. 2016. gadā LCB notika viņas pirmā personālizstāde “Solītis”.

Auriku Jelinsku LCB apmeklētāji iepazina 2014. gadā, kad lasītavā tika izstādīti viņas batikas darbi – krāšņiem ziediem rotāti zīda lakati.

Šoreiz mātes un meitas radošais duets piedāvās skatītājiem grafikas darbus. Annemarija strādā ar krāsainām gēla pildspalvām, atspoguļojot fantāzijas un pasaku pasauli. Savukārt Aurika dod priekšroku klasiskai skolai, pārsvarā izmantojot tušu un spalvu. Nosaukums “Mozaīka” radies, apzīmējot dažādus stilus, tehniskus paņēmienus un sižetus piedāvātajos darbos.

Izstāde “Mozaīkas” būs apskatāma Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā no 12. līdz 30. jūnijam darbdienās no plkst. 11.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Informāciju sagatavoja:
LCB Lasītāju apkalpošanas nodaļas
periodikas sektora vadītāja
Skaidrīte Daukšte
Tālr.: 65476344
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv




Atpakaļ