Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

19-04-2017

Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs noritēs Bibliotēku nedēļa


No 18. līdz 22. aprīlim Daugavpils publiskajās bibliotēkās ritēs ikgadējās Bibliotēku nedēļas pasākumi, kad šogad tiks aizvadīti Latgales Centrālās bibliotēkas 80 gadu jubilejas zīmē. Visas nedēļas gaitā interesenti varēs iepazīties ar bibliotēkas pakalpojumiem, aktuāliem piedāvājumiem un iespējām, ko tā piedāvā sabiedrībai.

Latgales Centrālās bibliotēkas lietotāji varēs iepazīt bibliotēku kā saistošu un vērtīgu iespieddarbu krātuvi. Visas nedēļas garumā, no otrdienas līdz pat sestdienai, ar grāmatu izstāžu palīdzību ik dienas tiks akcentēts viens iespieddarbu veids vai žanrs – dzeja, biogrāfiskā proza, detektīvromāns, mīlestības romāns utt. Atnākot uz bibliotēku, ikviens apmeklētājs varēs pārliecināties, cik interesants un bagātīgs ir tās grāmatu krājums, un atrast sev vispiemērotāko lasāmvielu.

Daiļliteratūras sektora apmeklētājiem būs iespēja piedalīties jaunā akcijā – “Aklais randiņš ar grāmatu”. Grāmatas būs iesaiņotas tā, lai noslēptu to vākus un anotācijas, atstājot tikai norādi par izdošanas valodu. Šīs “noslēpumainās” grāmatas būs pieejamas izsniegšanai uz mājām. Ikviens interesents varēs iesaistīties šajā lasīšanas piedzīvojumā, izmēģināt ko jaunu un pārliecināties, cik daudz patiesības ir senajā teicienā: “Nespried par grāmatu pēc tās vāka”.

6.-9. klašu skolēni varēs piedalīties bibliotēkas rallijā, kas ļaus iepazīt bibliotēku un tās pakalpojumus jautru, dinamisku komandas sacīkšu formā. Komandām tiks piedāvāts veikt virkni uzdevumu, kas saistīti ar pārvietošanos pa bibliotēkas telpām un informācijas meklēšanu, skaitīšanu, atpazīšanu, salīdzināšanu un atlasi. Ātrākos un veiksmīgākos dalībniekus gaidīs pārsteiguma balvas.

Savukārt 19. aprīlī plkst. 12.45 LCB pasākumu zālē notiks tematisks pasākums 5.-9. klašu skolēniem “Bibliotēka – novadpētniecības avots”. Pasākuma laikā dalībnieki tiksies ar žurnālistiem Natāliju Salagubovu un Andreju Kudirku un uzzinās, kā žurnālisti izmanto bibliotēkas krājuma dokumentus nepieciešamās informācijas meklēšanā un apstrādē. Andrejs Kudirka aicinās doties virtuālā ceļojumā Daugavpils pagātnē.

Arī LCB filiāles Bibliotēku nedēļas ietvaros piedāvā virkni pasākumu dažāda vecuma interesentiem, tai skaitā apaļā galda diskusijas, zibakciju, bibliotekāro un novadpētniecības stundu ciklu, zīmējumu konkursu, grāmatu apskatus un sarunas par grāmatām.

Sīkākas ziņas par Bibliotēku nedēļas norisēm Daugavpils publiskajās bibliotēkās pasākumu programmā.  Gaidām visus interesentus Bibliotēku nedēļas pasākumos.


Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ