Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-04-2017

Baltkrievu namā uzziedēs jubilejas fotoizstāde


“Ziedu pasaule” – ar tādu nosaukumu Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) otrdien, 2017.gada 11.aprīlī, plkst. 16.00 tiks atklāta Sofijas Kovaļovas-Krivonosovas jubilejas fotoizstāde, veltīta Daugavpils un ārpus tā, pazīstamās  fotomākslinieces 80 gadu jubilejai. Mākslas cienītāji varēs izbaudīt ziedu dažādību: no sirdsmīļajiem lauku ziediem līdz eksotiskajiem. Visi darbi ir savienoti ziedu tēmā un nes pozitīvas emocijas, labu noskaņojumu un neaprakstāmu harmoniju.

Sofija piedzima Vitebskas apgabala ciemā Paškovo. Kara laikā, mazgadīgu meiteni kopā ar mamu aizveda uz Vāciju. Pēc kara auga bērnu namā. Pabeidza Rīgas arodvidusskolu un Elektromehānisko tehnikumu. Strādāja par inženieri Daugavpils sakaru celtniecības pmk.

Sofija Kovaļova-Krivonosova – ir spilgta un daudzpusīga radošā personība, kurai piemīt daudz talantu un īpašību. Viņa kādreiz vadīja Daugavpils Invalīdu sporta klubu (un arī šobrīd aktīvi piedalās tā darbā), piedalījās dambretes, šaha, šaušanas sacensībās, ir sporta apbalvojumi. Ar fotogrāfiju viņa nodarbojas kopš jaunības, viņas fotoizstādes notika Daugavpilī, ka arī Viļņā un Pleskavā. Ir Literatūras un mākslas akadēmijas diploms “Zelta objektīvs”. Rakstnieku organizācijas “Ruslo-L” locekle, izdeva trīs dzejas krājumus.

Sofijas Kovaļovas-Krivonosovas izstādes atklāšanā māksliniece pastāstīs par sevi, lasīs savu dzeju. Kā arī skanēs dzeja citu Daugavpils dzejnieku izpildījumā. Skatītāji dzirdēs dziesmas dažādās valodās BKC koru kapellas “Spadčina” (māksl.vad. Jana Juzefoviča) un ansambļa “Praļeski” solistes Jūlijas Hmeļņickas izpildījumā.

Izstādi “Ziedu pasaule” varēs apskatīt līdz 2017.gada 28.aprīlim (no 9.00-17.00), Kultūras pils, Smilšu ielā 92, 3.stāvā, 305.kab.

Esat laipni aicināti!

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

t. 654 24695, 29811969, cbk@inbox.lv, www.bkc.daugavpils.lv ,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab.




Atpakaļ