Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-03-2017

XXI Integratīvais mākslas festivāls “Nāc līdzās 2017” Latgalē


Š.g. 28.martā Fonds Nāc līdzās! sadarbībā ar Daugavpils Kultūras pili un Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centru (BJC) “Jaunība” rīkoja XXI Integratīvo mākslas festivālu “Nāc līdzās 2017” Latgalē.

Daugavpils Kultūras pilī festivāla dienā bija iespēja redzēt krāšņu un daudzveidīgu koncertu, ko sniedza bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no dažādām Latgales reģiona skolām un aprūpes centriem.

Kopā festivāls “Nāc līdzās Latgalē!” šogad pulcēja 153 dalībniekus no desmit izglītības iestādēm un aprūpes centriem, un tajā bija iespēja izbaudīt viņu sniegumu uz skatuves, kur bija redzamas gan dejas, gan dzejas uzvedums, gan skanēja dziesmas un skaņu orķestris, gan melodeklamācijas.

Festivāla koncerta programmā piedalījās arī Daugavpils 11.pamatskolas audzēkņi Aleksandrs Vasiļjevs un Vitolds Vorslovs,  Daugavpils 1.speciālās pamatskolas audzēkņu ansamblis “Kristāla skaņas” un “Roku koris”, Daugavpils pilsētas 2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes duets Jūlija Tjukova un Edgars Pupiņš,   Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra vokālā grupa un deju grupa “Inter&Nats”, kā arī audzēkņi ar dzirdes traucējumiem ar melodeklomāciju.

Pasākumu vadīja BJC ”Jaunība” studijas “Vārds” audzēkņi. Skatītāju zālē radošos bērnus un jauniešus atbalstīja Daugavpils izglītības iestāžu – 3., 17., 9., 12. un 10.vidusskolas, 11.pamatskolas un Saskaņas pamatskolas – skolēni un skolotāji, visi interesenti, lai klātienē pārliecinātos, cik varoši un spējīgi ir viņu vienaudži ar īpašām vajadzībām. Paldies skatītājiem par ziediem un dāvaniņām koncerta dalībniekiem! Katrs dalībnieks saņēma saldu dāvanu un sapņu balonu. Katrs kolektīvs saņēma svētku foto bilžu grāmatu “Nāc līdzās, Tu vari!” 20 gadi no Fonda “Nāc līdzās!”

Uz festivāla Lielkoncertu Rīgā 2017.gada 11.aprīlī no Daugavpils pilsētas izvirzīti 1.speciālās pamatskolas  “Roku koris’”,  Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra deju grupa “Inter&Nats” un vokālais ansamblis  audzēkņu grupa ar dzirdes traucējumiem ar melodeklamāciju “Lai Rīga dzied!”

Lai veicas Rīgā!

Paldies par atbalstu pilsētas domei, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, Daugavpils Kultūras pilij, Daugavpils izglītības iestādēm, BJC “Jaunība” darba grupai!

 

Daugavpils pilsētas

Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”

direktore

Aina Jansone




Atpakaļ