Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

24-03-2017

Šonedēļ pirmizrāde iestudējumam „Dārgā Jeļena Sergejevna”


25. martā plkst. 18.00 Daugavpils teātrī (Eksperimentālā skatuve) notiks pirmizrāde iestudējumam krievu valodā „Dārgā Jeļena Sergejevna”.

Iestudējuma pamatā ir krievu dramaturģes Ludmilas Razumovskas luga „Dārgā Jeļena Sergejevna”, kas uzrakstīta 1980. gadā un vēsta par plaisu, kas pastāv starp dažādām paaudzēm. Lugas sižets apraksta viena vakara notikumus – pasniedzējas Jeļenas Sergejevnas dzimšanas dienu. Vientuļo pasniedzēju negaidīti atnāk apsveikt četri viņas audzēkņi. Šis žests aizkustina Jeļenu Sergejevnu līdz sirds dziļumiem, un viņa pat nenojauš, ka pusaudžu nolūki nav nemaz tik cēli, un viņi ir gatavi uz visu savu mērķu sasniegšanai. Notikumi, kas attēloti izrādē, kalpo kā atgādinājums, ka nespēja un nevēlēšanās rast kopīgu valodu var novest pie dramatiskām sekām.

Vera Hramņikova, kura ir šīs izrādes režisore un izpilda arī Jeļenas Sergejevnas lomu, atzīst, ka darbs pie šīs izrādes dāvājis viņai milzīgu baudu. Laikā, kad izrādē iesaistītie jaunie aktieri vēl tikai apguva šo profesiju, Vera Hramņikova bija viņu pasniedzēja, savukārt izrādes „Dārgā Jeļena Sergejevna” mēģinājumu laikā par skolotājiem kļuva paši audzēkņi: „Viņi iedvesmoja mani ar savu entuziasmu, ar kuru viņi ķērās klāt pie savām lomām, un atgādināja, cik svarīgi ir veltīt vairāk laika savas lomas analīzei. Pateicoties mūsu kopīgajiem meklējumiem, šī izrāde man ir kļuvusi ļoti dārga.”

Izrādes kostīmu mākslinieks un scenogrāfs ir Egils Viļumovs. Lomās Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” izglītības programmas „Teātra māksla” absolventi Olga Maksimova, Nikolajs Gedzjuns, Marks Šelutko, Aleksandrs Komarovs un Daugavpils teātra aktrise Vera Hramņikova.

Pirmizrāde – 25. martā plkst. 18.00, tuvākās izrādes – 8. aprīlī plkst. 16.00, 27. aprīlī plkst. 18.30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv




Atpakaļ