Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

16-03-2017

Daugavpils lasošās ģimenes un aktīvākie lasītāji piedalījās lasīšanas svētkos


Sestdien, 11. martā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notika nacionālās lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2016” noslēguma pasākums – “Lielie lasīšanas svētki”, kurā piedalījās ap 800 žūrijas eksperti no visiem Latvijas novadiem.  To vidū bija arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiāļu aktīvākie programmas dalībnieki.

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija ir kļuvusi par ilggadīgu tradīciju. Aktuālo grāmatu lasīšanā un vērtēšanā piedalās tūkstošiem jauno lasītāju. 2016. gadā lasīšanas maratonā iesaistījās 19 969 lasītāji, no 712 Latvijas bibliotēkām. LCB filiālēs programmas dalībnieku skaits sasniedza 538. Programmas čaklākie lasītāji ir pirmsskolēni vecuma grupā 5+. Šajā grupā Daugavpilī darbojās 218 eksperti.

Lielie lasīšanas svētki Rīgā notiek jau 15. reizi. Šoreiz svētku dalībniekus uzrunāja “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas – 2016” grāmatu autori, ilustrētāji, tulkotāji, izdevēji, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova un LBB valdes priekšsēdētājs Uldis Zariņš. Pasākuma laikā tika cildinātas arī aktīvākās bibliotēkas, kas rūpējas, lai bērni un jaunieši varētu lasīt aktuālu literatūru un iemantotu lasītprieku. Latgales Centrālās bibliotēkas filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” tika apbalvota ar pateicības rakstu “Par vislielāko lasītāju skaitu gan meiteņu, gan jauniešu, gan vecāku grupās starp pilsētas bibliotēkām”.

Programmas aizvadītā gada kolekcijā bija iekļautas četrpadsmit dažādu izdevniecību jaunākās grāmatas. Septiņu izdevniecību devums nokļuva atzītāko grāmatu vidū. Tie ir gan aizraujoši oriģinālliteratūras izdevumi, gan tulkojumi. Vairāku tūkstošu jauno lasītāju visaugstāko novērtējumu saņēmuši gan lasītāju jau iemīļoti rakstnieki – Inese Zandere un Juris Zvirgzdiņš, gan arī debitanti – piemēram, Rasa Bugavičute-Pēce, kura ir radījusi sirsnīgu stāstu par sunīti “Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss”.

Bibliotēka izsaka pateicību visiem programmas dalībniekiem, kas lasīja un vērtēja piedāvātās grāmatas. Ceram uz tikpat aktīvu iesaistīšanos arī nākamgad!

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ