Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-03-2017

Reinis Jaunais Daugavpilī prezentēs albumu "Tumšs"


Ceļojošais ģitārists Reinis Jaunais nupat ir nācis klajā ar jaunu albumu Tumšs, kas ierakstīts kopā ar mūziķa grupu Reinis Young Trio. Jaunais disks sestdien, 11. martā, tiks prezentēts Daugavpilī, klubā Artilērijas pagrabi. Albums Tumšs ir turpinājums 2016. gada sākumā izdotajam mūziķa albumam Gaišs, kas tika ierakstīts ar grupu Young & The Oak People.

Gaišs un Tumšs ir divu albumu cikls, kas atspoguļo kontrastaino pasauli un dažādīgo cilvēku dzīvi. Gaišais albums ir raksturojams kā skaistu dzīves notikumu attēlojums mūzikā, kamēr Tumšais albums vēsta par indivīda kontrastu ar vētraino un strauji mainīgo ārējo pasauli, cīņu starp laimi un rutīnu, kā arī planētas kļūšanu par urbānu objektu. Abu albumu nozīmīgs iedvesmas avots ir ceļojumu iespaidi. Pretēji Gaišajam albumam, kuru klausītāji raksturo kā world music un indie folk sakausējumu, Tumšajā albumā ir jūtama indie un art rock mūzikas stilu ietekme.

Reinis Jaunais ir uzstājies dažādās pilsētās, festivālos un koncertvietās visā Latvijā, kā arī dažādās Eiropas valstīs un Jaunzēlandē. Kopā ar Reini, koncertos uzstāsies bundzinieks Ivars Logins (darbojas arī progresīvā metāla grupā Legacy ID) un basģitāriste Lauma Kazaka, kura ir pazīstama arī kā dziesminiece un dzejniece.

Grupa albumu jau ir prezentējusi citās lielākajās Latvijas pilsētās - Rīgā, Liepājā, Cēsīs, Jelgavā un Valmierā. Koncertu tūres noslēdzošo koncertu mūziķi nolēma spēlēt Latvijas otrajā lielākajā pilsētā - Daugavpilī, kur klausītāji ar ovācijām pirms gada uzņēma arī Gaišo albumu. Pēc Daugavpils, grupa plāno apbraukāt pārējās Baltijas valstis, kā arī uzstāties vairākos vasaras festivālos.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=TF4bD_k-Cnw
https://www.youtube.com/watch?v=Du0M7fHZxRo

Jaunais albums noklausāms šeit:

https://www.youtube.com/watch?v=OsZ2IN8N_d0&t=1235s




Atpakaļ