Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-03-2017

Pirmizrāde neprātīgai komēdijai krievu valodā „Mīlestība līdz prāta zudumam”


Jau nākošnedēļ, 8. martā, Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde neprātīgai komēdijai krievu valodā „Mīlestība līdz prāta zudumam”, kuras režisors ir Ivars Lūsis.

Komēdijā „Mīlestība līdz prāta zudumam” asprātīgi tiek attēlota neparasta situācija kāda ārsta kabinetā. Pie viņa ir ieradies pacients, kurš apgalvo, ka viņam ir periodiski atmiņas zudumi. Drīzumā arī ārsts pārliecinās par šī apgalvojuma patiesumu, jo pacients ik pēc brīža aizmirst pat tikko teikto. Situācija kļūst neizprotama, kad ierodas pacienta sieva, kura apgalvo, ka vīrs nāk pie šī ārsta jau pusotru gadu. Un, nu, ārstam sāk likties, ka problēmas ar atmiņu ir tieši viņam. Šis stāsts sākas ar šķietami vienkāršu diagnozi, bet jau pirmajās minūtēs apaug ar kuriozām situācijām, pēkšņi uzplaukušām romantiskām jūtām, līdz beigās kļūst par īstu detektīvstāstu!

Izrādes pamatā ir krievu dramaturga Valentīna Krasnogorova luga, kura tiek raksturota kā komēdija-galvas mežģis, jo līdz pat pēdējam brīdim nav īsti skaidrs, kurš no tēliem ir ne savā prātā un kurš no viņiem melo. Iestudējuma „Mīlestība līdz prāta zudumam” režisors Ivars Lūsis atzīmē, ka Valentīns Krasnogorovs ir viens no Krievijas komēdijas meistariem, kurš ir apveltīts ar neizsmeļamu humora izjūtu un lielisku cilvēku dabas izpratni.

Izrādes radošajā komandā darbojas scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha un gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Izrādē piedalās Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs, Irina Kešiševa, Jurijs Losevs un Žanna Lubgāne.

Pirmizrāde - 8. martā plkst. 18.30

Tuvākā izrāde – 1. aprīlī plkst. 18.00

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.




Atpakaļ