Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-02-2017

Novadpētniecības laboratorija Latgales Centrālajā bibliotēkā


23. februārī plkst. 12.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu telpā (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) notiks starpnozaru mākslas grupas SERDE iniciēts un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstīts pasākums – Novadpētniecības laboratorija, uz kuru tiek aicināti skolēni, skolotāji, bibliotekāri, muzeju darbinieki, vietējie novadpētnieki un citi interesenti.

Pasākuma mērķis ir pārskatīt un no jauna iedzīvināt novadpētniecības darbu, veicināt novadpētnieku pašnovērtējumu un ieguldījumu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā, rosināt jauno tehnoloģiju izmantošanu pētniecības rezultātu popularizēšanā, kā arī novērtēt un iesaistīt jauniešu resursu novadpētniecības darbā.

Tāpēc starpnozaru mākslas grupa SERDE Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstīta projekta “Novadpētniecība” ietvaros aicina skolēnus un skolotājus, novada bibliotēkas, muzejus un vietējos novadpētniekus piedalīties Novadpētniecības laboratorijā.

Pasākums plānots apmēram divu stundu garumā. Programmā:

  • Ievas Vītolas lekcija “Folkloras pētījumi un novadpētniecība mūsdienās”;
  • Signes Pucenas lekcija “Novadpētniecība mūsdienu auditorijai”.
  • Diskusija par aktuāliem jautājumiem: kā padarīt novadpētniecību pieejamu mūsdienu cilvēkam? Kādi ir vietējie novadpētniecības resursi, iespējas un vajadzības?

Pieteikšanās pasākumam pa tālruni 65476345 līdz 22. februārim.

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476345

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ