Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

09-02-2017

Atklās Leonīda Baulina gleznu izstādi Latvijas Nacionālo Kultūras Biedrību Asociācijas namā Rīgā


11.februārī  plkst. 13.00  Itas Kozakēvičas Latvijas Nacionālo Kultūras biedrību Asociācijas (LNKBA) Lielajā zālē (Rīgā, Slokas ielā 37) atklās  Daugavpils mākslinieka Leonīda Baulina gleznu izstādi “Veltījums”.  Būs tikšanās ar mākslinieka dzīvesbiedri Vandu Baulinu un meitu,   čellisti Justīni Baulinu.

 “Leonīds Baulins pieder mākslinieku paaudzei, kuri sāka savu radošo gājumu 20.gs.70.gados. Talantīgais gleznotājs, grafiķis, monumentālists un scenogrāfs bija viens no vadošajiem kultūras darbiniekiem Latgalē, tomēr viņš nebija plaši pazīstams autors. Meistara aiziešana mūžībā reizēm mudina citādi uzlūkot viņa vietu laikmeta kultūras norišu procesā. Šobrīd ir pienācis laiks Leonīdam Baulinam””, tā  mākslinieka katalogā  rakstījusi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja mākslas nodaļas speciāliste, mākslas zinātniece Ksenija Rudzīte 2005.gadā.

Mākslinieks dzimis Krievijas pilsētā Čerepovecā, Vologodas apgabalā 1945.gada 25.maijā, bet turpmākā viņa dzīve saistīta ar Daugavpili. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju, nodarbojās ar glezniecību, grafiku, scenogrāfiju, interjera un pilsētvides noformējumu. L.Baulins pasniedza mākslas skolā un „Saules skolā” Daugavpilī.

Viņa darbi glabājas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Austrijā, Krievijā, Norvēģijā, Polijā. Miris 2002.gada 2.jūnijā Daugavpilī




Atpakaļ