Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-02-2017

Josifa Ročko ceļveža “Ebreju Latgale” prezentācija Latgales Centrālajā bibliotēkā


17. februārī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) pasākumu telpā notiks Daugavpils novadpētnieka Josifa Ročko trilingvāla ceļveža “Ebreju Latgale” prezentācija. Izdevuma tapšanu finansiāli atbalstīja: Daugavpils pilsētas dome, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas valsts meži un Daugavpils ebreju kopiena.

Ceļvedis “Ebreju Latgale” ir veltīts 100 gadiem kopš Latgales atgriešanās Latvijas sastāvā. Grāmatā ir ietverta informācija latviešu, latgaliešu un krievu valodā par ebrejiem un ar ebrejiem saistītām vietām un objektiem Latgales teritorijā, aptverot dažādas Latgales pilsētas – Daugavpili, Ilūksti, Rēzekni, Ludzu, Krāslavu, Krustpili, Līvānus, Varakļānus, Preiļus un Dagdu. Izdevums piedāvā pamatinformāciju par katru objektu, ko papildina fotogrāfijas. Tiek sniegts arī vēsturiskais konteksts, kas ieskicē galvenās ziņas par ebreju apmešanos attiecīgajā pilsētā, ebreju skaita izmaiņām gadsimtu gaitā un devumu pilsētas sabiedriskajā un kultūras dzīvē.

 

Aicinām visus interesentus uz ceļveža “Ebreju Latgale” prezentāciju, kas notiks 17. februārī plkst. 15.00 LCB pasākumu telpā. Pasākuma laikā būs iespējas tikties ar grāmatas autoru Josifu Ročko un uzdot interesējošos jautājumus.

 

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

Tālr.: 65476345

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ