Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

09-11-2011

Latgales Centrālā bibliotēka piedāvā jaunu mājas lapu bērniem un pusaudžiem


Latgales Centrālajā bibliotēkā ir izveidota atsevišķa tīmekļa vietne bērniem un pusaudžiem, kura ir pieejama pēc adreses http://www.lcb.lv/berniem. Šī tīmekļa vietne ir izveidota vizuāli pievilcīga, ar mērķi informēt bērnus un pusaudžus par bibliotēkas pakalpojumiem un jaunumiem, lai popularizētu bibliotēku kā vietu, kur var ne tikai iegūt informāciju, bet arī tikties ar draugiem, gūt informāciju, lai gribētos šeit atgriezties atkal un atkal.

Tīmekļa vietnes dizains ir radīts atbilstoši bērnu psiholoģiskās uztveres īpatnībām – tas ir krāsains, dinamisks un viegli uztverams. Teksts ir viegli salasāms – ne tikai saturiski, bet arī vizuāli.

Tīmekļa vietnē ir četras pamatsadaļas, kas bērniem saprotamā valodā sniedz informāciju, kā kļūt par bibliotēkas lietotāju, bibliotēku sniegtajiem pakalpojumiem, bērnu jaunajām un lasītākajām grāmatām, bibliotēkās pieejamajiem bērnu žurnāliem. Šeit ir atrodama arī informācija, par Latgales Centrālās bibliotēkas filiāļu bērniem adresētiem pasākumiem, piemēram, tikšanos ar rakstniekiem, viktorīnām, spēlēm, diskusijām, konkursiem u.c. Tīmekļa vietnē ir apkopota arī noderīga informācija skolēniem, skolotājiem un vecākiem, pieejami dažādi informācijas resursi.

Atpūtai un izklaidei ir izveidota speciāla sadaļa, kas satur saites uz daudzveidīgām spēlēm un izklaidēm latviešu, krievu un angļu valodās dažāda vecuma bērniem. Mājas lapā ir atrodamas arī bērnu vidū populāras saites uz sociālā tīkla tīmekļa vietnēm.

 

Aicinām visus interesentus apmeklēt jauno bibliotēkas tīmekļa vietni un iepazīties ar tās saturu!

 




Atpakaļ