Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-01-2017

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas – 2016 noslēguma pasākumi


No 21. līdz 28. janvārim Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs norisināsies lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija – 2016” noslēguma pasākumi.  

 

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija ir Vislatvijas lasītveicināšanas programma, kas turpinās jau sešpadsmit gadus. Programmas mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par lasīšanu un grāmatām, izmantojot radošas aktivitātes, kā arī sekmēt augstvērtīgas oriģinālliteratūras izplatību un nokļūšanu pie lasītājiem un rosināt dialogu par jaunākajām grāmatām. Kopš 2012. gada programmā ir iespēja piedalīties arī pieaugušajiem.

 

Ik gadu Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā aktīvi piedalās arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles. 2016. gadā LCB filiālēs programmas dalībnieku skaits sasniedza 538, kas ir par 51 dalībnieku vairāk nekā 2015. gadā. Programmas čaklākie lasītāji ir pirmsskolēni vecuma grupā 5+. Šajā vecuma grupā darbojās 218 eksperti.

 

Aicinām visus programmas dalībniekus piedalīties noslēguma pasākumos, kur lasīšanas eksperti varēs dalīties pārdomās par izlasītajām grāmatām, iejutīsies grāmatu varoņu pasaulē, bet visaktīvākie dalībnieki saņems pārsteiguma balvas. Papildus informācija par pasākumu norisi pasākumu programmā.


Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

tālr.: 65476345

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ