Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

12-01-2017

2016. gada grāmatu dāvinājumi Latgales Centrālajai bibliotēkai


Kā ik gadu arī 2016. gadā Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) saņēma grāmatu dāvinājumus no sadarbības partneriem, iestādēm un privātpersonām, izdevējiem, grāmatu un pētījumu autoriem, kas ļāva papildināt grāmatu krājumu ar 42 nozīmīgiem nozaru literatūras un daiļliteratūras izdevumiem.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados bibliotēka ir saņēmusi vairākus dāvinājumus no valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām. Paldies par grāmatu dāvinājumu sakām LR Saeimas administrācijai, Daugavpils pilsētas domei un Centrālajai statistikas pārvaldei, Daugavpils Universitātei, Latgales Studentu centram, Latgales Kultūras centra izdevniecībai un Lauku bibliotēku atbalsta biedrībai.

2016. gadā VKKF un Latvijas Valsts mežu atbalstītās Latgales kultūras programmas ietvaros LCB īstenoja projektu, kura gaitā tika rīkoti četri mācību lektoriji Latgales kultūras darbiniekiem. Lektoriju izskaņā no lektoriem tika saņemti vērtīgi novadpētnieciska rakstura izdevumi. Pateicamies LU profesorēm Janīnai Kursītei un Lidijai Leikumai, kā arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas profesorei Ilgai Šuplinskai par audiovizuāliem materiāliem un grāmatām latgaliešu valodā.

Sevišķi sirsnīgs paldies Daugavpils autoriem, kas jau vairākus gadus turpina ciešu un veiksmīgu sadarbību ar bibliotēku, rīkojot savu darbu prezentācijas un lasījumus un dāvinot bibliotēkai savus jaunākos dzejas un prozas darbus. 2016. gadā dāvinājumi tika saņemti no Marinas Barkevičas, Pāvela Vavinska, Staņislava Volodjko, Jevgeņija Golubeva, Ludmilas Darjevas, Ludmilas Matvejevas, Regīnas Usačovas, Jurija Lavriņenko. Īpašs paldies Staņislavam Ružānam, Oļegam Deņisovam, Albīnai Davidenko, Innai Lobanovai, Josifam Ročko, fotostudijai “Ezerzeme-F”, Daugavpils Latgaliešu biedrībai un tās priekšsēdētājam Valdim Lauskim par Daugavpilij un Daugavpils novadam veltīto izdevumu dāvinājumiem.

Paldies par grāmatu un citu materiālu dāvinājumiem sakām arī privātpersonām – Valentīnai Kucinai, Mārai Cielēnai, Austrai Vanagai, Zenonam Indrikovam, Mārai Zālītei, Osvaldam Zvejsalniekam un Inesei Paklonei.

Līdz 10. februārim ikviens bibliotēkas apmeklētājs varēs iepazīties ar 2016. gada dāvinājumiem īpaši veidotā literatūras izstādē, kas būs pieejama LCB lasītavā.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
tālr.: 65476344
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ