Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

11-01-2017

ASV vēstniecība rīko izglītojošu pasākumu Daugavpils skolēniem par Holokausta tēmu


Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs un ASV vēstniecība Rīgā rīko Holokausta atcerei veltīta projekta “Not the Last Butterfly” (Ne pēdējais tauriņš) pasākumu Daugavpils vispārizglītojošo skolu audzēkņiem, kurš notiks 19. janvārī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu telpā Rīgas ielā 22a, 3. stāvā.

Not the Last Butterfly” ir labdarības projekts sabiedrības izglītošanai par Holokausta tēmu. Projekta ietvaros ir tapusi tāda paša nosaukuma dokumentāla filma par Holokaustā cietušajiem un izdzīvojušajiem bērniem. Filmas gaitā izdzīvojušie dalās atmiņu stāstos par šo traumatisko pieredzi. Filmas seansi, kas notiek dažādās pasaules valstīs un piedāvā personalizētu un dziļi emocionālu vēstures mācībstundu, tiek rīkoti kopā ar radošām darbnīcām, kuru ietvaros tiek apgleznoti māla tauriņi kā cerības un atdzimšanas simbols par piemiņu Holokaustā bojā gājušajiem bērniem.

Projekta “Not the Last Butterfly” pasākumu Latgales Centrālajā bibliotēkā ievadīs filmas režisora Džozefa Fabiševska (Joseph Fabiszewski) uzruna, kam sekos filmas seanss angļu valodā ar latviešu subtitriem un režisora diskusija ar skolēniem par tolerances tēmu. Pasākumu noslēgs radošā darbnīca, kuras laikā skolēni izkrāsos projekta simbolu – māla tauriņus. Šie radošie darbi ļaus spert vēl vienu soli tuvāk projekta iecerei izveidot pusotru miljonu lielu tauriņu kolekciju Holokaustā bojāgājušo pusotra miljona bērnu piemiņai.

Informāciju sagatavoja
LCB ASV Informācijas centra koordinatore
Natālija Oševerova
Tālr.: 654 22483
e-pasts: natalija.oseverova@lcb.lv




Atpakaļ