Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

11-12-2016

Top jauna grāmata!


Līdz 2016.gada decembrim tiek realizēts projekts ”Manuskripta plāna izveide un pirmās daļas izstrāde grāmatai par Terēzi Broku un viņas ieguldījumu Latgales koru mūzikas attīstībā”, ko atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma „Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2016“.

  Minēto projektu realizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, sadarbojoties ar literāti un žurnālisti Annu Rancāni, un tas ir kā turpinājums 2015.gadā iesāktajam darbam, kad tika vākti un apkopoti materiāli par Terēzi Broku un viņas ieguldījumu Latgales koru mūzikas attīstībā. Projekta mērķis ir nodrošināt Latgales kultūras mantojuma, vērtību, tradīciju saglabāšanu un attīstību, sagatavojot grāmatas „Aiz ezera balti bērzi..” manuskripta 1.daļu un turpinot apzināt pētniecisko materiālu.

Projekta laikā līdz gada beigām tiks atlasīts par diriģenti Terēzi Broku pieejamais materiāls Latvijas Komponistu savienībā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas arhīvā u.c., notiks tikšanās ar pašu Terēzi Broku, kā arī izstrādāts grāmatas 1.daļas manuskripts.

 

Diriģente un pedagoģe Terēze Broka ir viena no radošākajām un izcilākajām personībām, kura ir devusi lielu ieguldījumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā. Bez viņas pēdējos 60 gados nav iedomājama Latgales kora mūzikas attīstība.

 

Papildus informācija:

Vita Viļevko
Daugavpils pilsētas domes kultūras pārvalde
tālr. 20613225

 

 




Atpakaļ