Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

05-01-2017

Zīda gleznojumu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā


No 5. līdz 31. janvārim Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā sadarbībā ar Ludzas galveno bibliotēku būs skatāma zīda gleznojumu izstāde “Ludzas atspulgi gleznās un fotogrāfijās”. Izstādes atklāšanas pasākums notiks 10. janvārī plkst. 14.00.

Izstādē apskatāmo gleznu autores ir Ludzas senioru biedrības “Līdzdalībai nav vecuma” dalībnieces.  Gleznas ir tapušas biedrības projekta “Dzīvo līdzi – dzīvo labi Ludzā” laikā, kas ilga no 2015. gada 15. decembra līdz 2016. gada 30. septembrim vairākās programmās. Rezultātā ir tapušas 16 gleznas, ko biedrības aktīvistēm palīdzēja radīt māksliniece Natālija Losāne.

Izstādes ieceres autore Marika Čerņavska norāda, ka gleznas atklāj Ludzas nezūdošas vērtības. Ekspozīciju papildina fotogrāfijas, dzejoļi un atmiņu stāsti par attēlotajiem objektiem. Rezultātā izstādei ir divas daļas: ne tikai gleznas, bet arī interesanta pilsētas vēstures un personību mozaīka. Fotogrāfiju autors ir Edmunds Kadakovskis.

Aicinām visus interesentus uz izstādes atklāšanas pasākumu, kas notiks 10. janvārī plkst. 14.00 LCB periodikas lasītavā. Pasākuma laikā būs iespējas tikties ar darbu autorēm un uzdot interesējošos jautājumus.

 

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

Tālr.: 65476345

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ