Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-12-2016

Fotostudijas “Ezerzeme-F” fotogrāmatas prezentācija


22. decembrī plkst. 11.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu telpā (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) tiks prezentēta Tautas fotostudijas “Ezerzeme-F” 2016. gadā izdotā fotogrāmata “Daugavpils. Cilvēki. Daba”.

Fotostudija “Ezerzeme-F” apvieno cilvēkus, kas nav vienaldzīgi pret fotogrāfiju: gan profesionālus fotogrāfus, gan amatierus. Ideja par fotogrāmatas izveidi pieder fotostudijas vadītājam Linardam Onzulam. Nesenas tikšanās laikā ar Lietuvas kolēģiem no fotokluba “Žalias skėtis” (Zaļais lietussargs) Linardam Onzulam bija iespēja iepazīties ar viņu labāko darbu apkopojumu fotogrāmatā, ko lietuvieši izdod reizi gadā. Varētu šķist pārsteidzoši, bet 30 gadu laikā Daugavpils fotostudijas “Ezerzeme-F” dibināšanas līdz šim nebija laists klajā neviens tamlīdzīgs izdevums. Linardam Onzulam radās doma pārņemt Lietuvas kolēģu praksi un izdot pašiem savu fotogrāmatu – retrospektīvu atskaiti par fotostudijas “Ezerzeme-F” biedru radošo veikumu pēdējo piecu gadu laikā.

Pašreiz fotostudijā darbojas 17 aktīvi dalībnieki, un fotogrāmatā ir iekļauti 15 dalībnieku darbi. Katram dalībniekam grāmatā atvēlētas četras lappuses, kurās fotogrāfi varēja iekļaut savus spilgtākos un veiksmīgākos fotodarbus. Fotogrāfijas ir žanriski un stilistiski daudzveidīgas un kopā veido vizuāli krāšņu un saturiski saistošu izdevumu, kas neapšaubāmi ieinteresēs gan fotomākslas profesionāļus, gan amatierus un citus cienītājus.

Grāmatu papildina Tautas fotostudijas “Ezerzeme-F” vēstures apraksts latviešu, krievu un angļu valodā. Fotogrāmata izdota ar Daugavpils pilsētas domes un SIA “Regula Baltija” finansiālu atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ