Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-12-2016

Baltkrievu namā iedegsies „gaisma logā”


Trešdien, 2016.gada 21.decembrī plkst. 16.00 Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā (BKC) tiks atklāta Latgales brīvo mākslinieku asociācijas locekles Jefrosinijas Leles pirmā gleznu personālizstāde „Gaisma logā''.

Adventes klusajā laikā Baltkrievu kultūras centrs atklās jaunu vārdu – mākslinieci Jefrosiniju Leli, kura piedzima Baltkrievijā un strādā Daugavpils radošajā vidē. Simboliski ir tas, ka Latgales brīvo mākslinieku asociācijas kopīgā izstāde atklāja BKC 2016.gada radošu sezonu, bet asociācijas locekles personālizstāde aizvērs šo gadu. Simbolisks ir arī mākslinieces vārds. Kā zināms, Polockas Jefrosinija ir Baltkrievijas zemes debesu aizbildne, par godu viņai, baltkrievi nosauc savas meitas.

J.Lele piedzima Vitebskas apgabala Braslavas rajonā. 1961.gadā pārcēlās uz Latviju. Rīgas 34.koledžā saņēma graviera specialitāti. Daudzus gadus dzīvo un strādā Daugavpilī.

            2016.gada septembrī Jefrosinija Lele ietadās uz mākslinieces Veltas Loces personālizstādi, kura atklāja Baltkrievu kultūras centra radošo sezonu. Pieticīgi pastāstīja, ka arī zīmē gleznas, tikai sev pašai. BKC vadītāja Žanna Romanovska un Latgales brīvo mākslinieku asociācijas priekšsēdētāja Marija Safronova piedāvāja apskatīt gleznas, un, ja būs pozitīvs vērtējums, piedalīties decembra izstādē. Tā, Jefrosinija Lele kļuva par Latgales brīvo mākslinieku asociācijas locekli, bet viņas gleznas pirmoreiz tiks publiski izstādītas.

Izstāde „Gaisma logā” – ir amatiermāklinieces debija, pirmā un uzreiz personālizstāde. Jefrosinija Lele zīmē kopš skolas laikiem, sev un savai dvēselei. Tikai tad, kad kļuva par pensionāri, sāka veltīt visu savu brīvo laiku hobijam - glezniecībai. BKC izstādē tiks izstādītas J.Leles 30 gleznas. Un debitantes prieku kopā ar viņu dalīs Latgales brīvo mākslinieku asociācijas un Baltkrievu nama jaunie draugi.

Aicinām uz izstādes atklāšanu, kura notiks, 2016.gada 21.decembrī, plkst.16.00, Daugavpilī, Smilšu iela 92, Kultūras pils, 3.stāvs, 305.kab.

Izstāde „Gaisma logā” būs pieejama līdz 2017.gada 21.janvārim (9.00- 17.00). Ieeja bezmaksas.

Organizators: Baltkrievu kultūras centrs sadarbībā ar Latgales brīvo mākslinieku asociāciju.

           

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs

Marija Pometjko, BKC metodiķe

t. 65424695, cbk@inbox.lv , www.bkc.daugavpils.lv ,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab. 




Atpakaļ