Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-11-2011

Valsts svētku koncertuzvedumā Daugavpils teātrī piedalīsies arī Ilona Bagele un Dainis Skutelis


12.novembrī plkst.18.00 Daugavpils teātrī par godu Lāčplēša dienai un Latvijas valsts proklamēšanas 93. gadadienai notiks  koncertuzvedums „Latgale - zilo ezeru zeme”, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele un dziedātājs Dainis Skutelis,  Rīgas kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” deju ansamblis „Daiļrade”,  mākslinieciskās vadītājas Silvas Štelfas vadībā, Daugavpils Latviešu kultūras centra pūtēju orķestris „Daugava” diriģenta Arnolda Grīnberta vadībā, un Daugavpils teātra aktieri. 

 Deju ansamblis „Daiļrade” koncertā ir apkopojis gan tautas deju zelta fonda, gan jaunrades deju spilgtākās pērles. Koncerta pirmajā daļā būs skatāma Kurzemes, Vidzemes un Zemgales novadu deju programma, bet  koncerta otrajā daļā deju ansamblis dziesmās, dejās, mūzikā un tautas rakstos godinās Latgali.    Savukārt  Ilona Bagele un Dainis Skutelis dziedās  gan  tautasdziesmas, gan tautā iemīļotas Raimonda Paula   dziesmas.   

 Par koncerta māksliniecisko  un vizuālo  noformējumu rūpējas  Māris Korsiets un Egils Viļumovs:  „Uzvedumā  ar   dziesmām un dejām  mēs aicināsim domāt, par to, ka Latvija ir ikviens no mums...  Un tikai mūsu visu kopējā  mīlestībā ir tas spēks, kas spēj pārvarēt jebkuras grūtības, jebkurus laikus un iecelt Latviju saulītē, kā to jau reiz - mūsu valsts pirmsākumos izdarīja  tie,  par kuru paveikto  mums jābūt pateicīgiem un lepniem arī šodien.

Mums vienkārši ir jāiemācās pacelties pāri ikdienībai-  un to bez mīlestības nevar izdarīt.  Tāpēc šajos svētkos Daugavpils teātris  visiem novēl Mīlestību -  mīliet sevi, savējos un savu dzimteni, savu Latviju!”

 

 

Biļešu iepriekšpārdošana Daugavpils teātra kasē (654 26520) vai www.bilesuparadize.lv

 




Atpakaļ