Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-11-2016

Ieva Parša un Herta Hansena pirmatskaņos Paula Dambja ciklu “Osipa Mandelštama dziesmas” balsij un klavierēm


5. decembrī pulksten 18.00 Latvijas Radio 3 Klasika tiešraides koncertā Radionama I studijā un 7. decembrī pulksten 18.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē.

Jaunā folkloras viļņa pārstāvis, renesanses mūzikas izzinātājs un 20. gadsimta kompozīcijas tehniku zinātājs Pauls Dambis šogad svin 80. jubileju. Atzīmējot šo notikumu un godinot komponistu, 5. decembrī Latvijas Radio I studijā tiks pirmatskaņots Paula Dambja opuss “Osipa Mandelštama dziesmas”, kas tapis desmit gadus.

Dzejnieka Osipa Mandelštama (1891–1938) personība ir laikmeta zīmju pilna, viņa dzejas valoda – savdabīga, spēcīga un skaudra. Pauls Dambis tajā sadzirdējis daudz mūzikas atspulgu – Mandelštama dzejā ir gan Bahs, gan Bēthovens, un klusums bieži saukts mūzikas vārdā. Šī trauslā muzikālā intimitāte sadzīvo ar pilnīgi autonoma un nesalaužama gara paustiem spēcīgiem tekstiem par laikmetu, un tas iedvesmoja Paulu Dambi radīt šo ciklu. 

“Osipa Mandelštama dziesmas” pirmatskaņos dziedātāja Ieva Parša un pianiste Herta Hansena. Koncerta skatuvisko veidolu būvēs režisors Uģis Brikmanis. Par Mandelštamu un Dambi stāstīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Ieeja abos koncertos bez maksas.

5. decembra koncerta apmeklējumu Latvijas Radio I studijā lūdzam iepriekš pieteikt pa tālruni +371 67206647 (darbdienās) vai rakstot uz e-pastu lr3koncerts@latvijasradio.lv.

 

Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas Radio un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra atbalstu.

 

Pielikumā Ievas Paršas publicitātes foto un koncerta afiša.

 

Papildu informācija:

Anete Pitena

Tālrunis +371 29158686

E-pasts: anete.baumane@gmail.com




Atpakaļ