Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-11-2016

Aizvadīta 16. Daugavpils novadpētniecības konference


Piektdien, 25. novembrī, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra (DCKIC) telpās norisinājās 16. Daugavpils novadpētniecības konference, kas ik gadu pulcē kopā Daugavpils novadpētniekus, kolekcionārus un citus vēstures entuziastus. To organizēja DCKIC, sadarbībā ar biedrību „Latgales novadpētnieki”.

Šogad konferencē tika apskatīti vairāki vēstures posmi – Novadpētnieks Vladimirs Fiļipovs dalījās savos atklājumos par aramzemju karavīru apgabalu, kas 19. gs. apgādāja Dinaburgas cietoksni ar pārtiku, būvmateriāliem, kā arī citiem resursiem. Savukārt vēstures doktors, asociētais profesors Henrihs Soms stāstīja par karadarbību Daugavpils apkārtnē 1916. gadā latviešu preses skatījumā, klausītājiem bija iespēja redzēt arī latviešu presē publicētās batālijas, kas attēloja kaujas Daugavpils apkārtnē. Ar Daugavpils cietokšņa atspoguļojumu 1920.-1940. gados izdotajā presē iepazīstināja DCKIC klientu apkalpošanas speciāliste Jolanta Šmukste. Konferences oficiālo daļu noslēdza Artjoms Mahļins ar prezentāciju par jaunajām fotogrāfijām DCKIC fondā. Vēlāk sekoja diskusija, kurā novadpētnieki apmainījās ar fotogrāfijām un jaunu informāciju, kā arī vienojās par turpmāku sadarbību.

Novadpētniecības konference ir labs veids, kā Daugavpils novadpētniekiem sanākt kopā un dalīties ar saviem jaunajiem pētījumiem, atradumiem, atrast jaunus domubiedrus un nodibināt kontaktus. Šogad konferencē klausītāju lomā piedalījās arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Latgales centrālās bibliotēkas, Daugavpils zonālā valsts arhīva pārstāvji, kā arī citi novadpētnieki un interesenti.

Informāciju sagatavoja:

Jolanta Šmukste

DPP Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra klientu apkalpošanas speciāliste

 

Papildus informācija:

Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrs

Tālr.: +371 65424043, +371 28686331

jolanta.smukste@daugavpils.lv

cietoksnis@daugavpils.lv

https://www.facebook.com/daugavpils.cietoksnis




Atpakaļ