Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-11-2016

No II Vislatvijas akordeonistu izpildītāju konkursa – ar panākumiem


Š.g. 23.novembrī Rēzeknē notika II Vislatvijas akordeonistu izpildītāju konkurss.

Jau otro gadu Latvijas akordeonistu asociācija sadarbībā ar Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu, Zanes Ludboržas mūzikas skolu un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju rīko Vislatvijas akordeonistu izpildītāju konkursu, kurā piedalās jaunie mūziķi no Latvijas mūzikas skolām, koledžām un skolām ar mūzikas virzienu ar mērķi popularizēt akadēmisko mūziku un tās atskaņošanu jauniešu vidū, pilnveidot un attīstīt Latvijas profesionālās ievirzes izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, mūzikas vidusskolu jauno audzēkņu akordeonistu spēles iemaņas, prasmes un dotības. Arī otro gadu šajā konkursā piedalījās Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” mūzikas studijas “Kredo” akordeonistu ansambļa “Akords” dalībnieki.

Šogad 32 dalībnieku konkurencē savās vecuma grupās mūsu audzēkņi sasniedza ļoti labus rezultātus: Antons Pizāns (10 gadi) ieguva 2.vietu, bet Maksims Šelkovskis (11 gadi) ieguva 3.vietu. Jaunajiem mūziķiem bija jāsagatavo divi dažādu stilu skaņdarbi un jānospēlē iespaidīgas žūrijas un skatītāju priekšā.

Liels paldies skolotājai Svetlanai Rjabcevai, audzēkņiem un viņu vecākiem par ieguldīto darbu un sasniegtajiem rezultātiem!

Mēs ar jums lepojamies!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”

direktore

Aina Jansone




Atpakaļ