Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

15-11-2016

Latgales Centrālajā bibliotēkā būs skatāma izstāde “Viss sākas ar punktu”


21. novembrī plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Špoģu Mūzikas un mākslas skolas absolventu diplomdarbu izstāde “Viss sākas ar punktu”. Izstādē apskatāmie darbi veidoti skolotāju Anitas Karpenko, Vitas Kāpostiņas-Tučes, Valda Gebeža un Ilonas Abdulajevas vadībā.

Zīmuļa pieskāriens papīram rada punktu – tas ir zīmējuma vai skices sākums. Arī Špoģu Mūzikas un mākslas skolas skolēni, lai realizētu savu ideju, sāk no elementārā izteiksmes līdzekļa – punkta. Pieskāriens papīram arī ir sākums diplomdarba realizācijai.

Izstāde “Viss sākas ar punktu” piedāvā daudzveidīgus mākslas darbus, kur jauno mākslinieku dažādās domas, izjūtas un noskaņas ir izteiktas ar formu, līniju vai krāsaino laukumu palīdzību. Savos diplomdarbos skolēni ir radījuši neparastas formas interjera objektus, iemūžinājuši skaisto Latvijas dabu, vai arī maketā attēlojuši savu nākotnes atpūtas namiņu. Darbi ir izpildīti dažādās tehnikās – gleznoti ar eļļas krāsām, zīmēti uz stikla, austi, veidoti no gāzbetona, šamota un citiem materiāliem.

Izstāde “Viss sākas ar punktu” būs apskatāma LCB periodikas lasītavā līdz 30. decembrim.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476344
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ