Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-11-2016

Aicinām uz Staņislava Volodjko jubilejas radošo vakaru!


2016.gada 22.novembrī plkst 18.00 Kultūras pils mazajā zālē notiks Baltkrievijas Rakstnieku savienības, Latvijas krievu rakstnieku organizācijas un Starptautiskās rakstnieku asociācijas locekļa Staņislava Volodjko jubilejas vakars «Моя путеводная нить», kuru organizē Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs. 

Staņislavs Volodjko ir poētisku grāmatu autotrs pieagušajiem, kā arī dzejas krājumu, pasaku un stāstu autors bērnu grāmatām baltkrievu un krievu valodās. Viņa darbi tiek publicēti Latvijā un Baltkrievijā, tika publicēti arī Krievijā, Ukrainā, Polijā un Anglijā. Daudziem S.Volodjko dzejoļiem ir uzrakstīta mūzika, kuru sarakstīja komponisti no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Šīs dziesmas skan Daugavpils un citu Latvijas pilsētu vokālo kolektīvu un solistu izpildījumā, kā arī citās valstīs. 

Vakarā skanēs dziesmas ar Staņislava Volodjko vārdiem baltkrievu, krievu un poļu valodās. Koncertā piedalīsies Baltkrievu kultūras centra ansambļi „Kupaļinka”, „Praļeski”, „Spadčina” un „Ļanok”; baltkrievu biedrības „Uzdim” trio „Lastauki”, ansamblis „Lada”; Krievu kultūras centra kolektīvi – koris „Maļinovij zvon” un vokālais ansamblis „Vdohnovenije”; Poļu kultūras centra koris „Prameņ”, Krāslavas ansamblis „Noktirne” un Krāslavas skolas „Varavīksne” audzēkņi; Jēkabpils baltkrievu ansamblis „Zaviruha”, solisti Pāvels Prozors, Aleksandrs Lapa, Sergejs Pimanovs, Maija Kalniņa un Inna Kralika; dziesminieki Inga Daukšta un Jeļena Vitkeviča (Daugavpils), Marina Karača (Braslava). Skanēs latviešu tautas dziesmas, kurus S.Volodjko tulkoja baltkrievu valodā, kā arī balkrievu biedrības „Uzdim” locekļu un baltkrievu svētdienas skolas „Vjasjolka”izpildījumā skanēs viņa dzeja.

Staņislavs Volodjko ir apbalvots ar Franciska Skarinas medaļu, Baltkrievijas Republikas Kultūras ministrijas zīmi „Par ieguldījumu Baltkrievijas kultūras attīstībā”, ar Reliģijas un tautības komitejas BR goda atzinību un medaļu „Par humānismu un ieguldījumu slāvu kultūrā”.

Radošais vakars notiks 2016.gada 22.novembrī Daugavpilī, Smilšu ielā 92, Kultūras pils mazajā zālē.

Baudīsim vakaru kopā dzejas, mūzikas un deju pasaulē. Sirsnīgi aicinām! Ieeja brīva.

 

Informācijas sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Marija Pometjko, BKC metodiķe,

t. 654 24695, 29811969, cbk@inbox.lv, www.bkc.daugavpils.lv

Daugavpilsm Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab. 




Atpakaļ