Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

10-11-2016

Notiks Dr. Manfrēda fon Betihera vieslekcija „„Konfesionalizācija” kā vēsturisks griezums: par attīstības atšķirībām starp Rietumlatviju un Latgali”


Š. g. 17. novembrī plkst. 10.50 – 12.20 Daugavpils Universitātē, 308. telpā (Vienības ielā 13, Daugavpilī) notiks Dr. Manfrēda fon Betihera vieslekcija „„Konfesionalizācija” kā vēsturisks griezums: par attīstības atšķirībām starp Rietumlatviju un Latgali”. 

Vieslekcijā tiks risināts jautājums par latgaliešu „īpašo attīstību”, kas joprojām ir novērojama, ja salīdzinām ar Rietumlatvijas teritoriju. Vai patstāvīgo attīstību ir noteikuši vēsturiskie faktori no viduslaikiem? Vai tomēr liela nozīme bija notikumiem, kas sākās Agrīnajos Jaunajos laikos? Vieslekcijā uzsvars tiks likts uz pēdējos gadu desmitos vēstures pētniecībā izstrādāto „konfesionalizācijas” konceptu, kas tiks aplūkots atšķirīgās zemes suverenitātes un aristokrātijas kontekstā, sākot ar 17. gadsimtu, līdz pat 20. gadsimtam.

 

Par referentu:

 

Dr. Manfrēds fon Betihers ir studējis vēsturi, krievu un latīņu valodu Getingenes Universitātē un pēc doktorantūras pabeigšanas kļuva par valsts galvenā arhīva vadītāju Hannoverē, kur strādāja līdz 2013. gadam. Doktors fon Betihers sarakstījis vairākas publikācijas par Lejassaksijas vēsturi, kā arī ir bijis arhivārs Baltijas bruņinieku apvienībā. Pašreiz Dr. fon Betihers jau 5. semestri ir Vācijas Akadēmiskās Apmaiņas dienesta vieslektors Rīgā.

 

  

Vieslekcija notiks vācu un latviešu valodā. Dalība bez maksas. 

Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv

Pasākumu organizē Baltijas-Vācijas augstskolu birojs. Atsauce uz organizatoru ir obligāta.

Baltijas-Vācijas augstskolu birojs

Tālr. 67 28 60 33

E-pasts: hochschulkontor@lu.lv    




Atpakaļ