Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

09-11-2016

Latgales Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar literāti Māru Cielēnu


16. novembrī Daugavpilī viesosies latviešu bērnu rakstniece un dzejniece Māra Cielēna. Plkst. 11.40 autore tiksies ar lasītājiem Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte”. Savukārt plkst. 14.00 tikšanās gaidāma LCB filiālē Piekrastes bibliotēkā. Māras Cielēnas viesošanās Daugavpilī notiek ar VKKF projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 2. kārtas atbalstu.

Vairākām jauno lasītāju paaudzēm Māra Cielēna ir pazīstama kā sirsnīgu un aizraujošu pasaku, stāstu un dzejoļu autore. Publicēties sākusi 1970. gadā. Par pasaku krājumu “Tuksaks un Mamolis” 1993. gadā saņēmusi Anša Lerha-Puškaiša prēmiju, divas reizes ir tikusi apbalvota ar Pastariņa prēmiju (1999 un 2003). Saņēmusi arī Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā.

Māras Cielēnas darbiem raksturīgs sirsnīgs rotaļīgums, dzirkstoša fantāzija, gaišs humors, domu un jūtu patiesīgums, kā arī dziļa pietāte pret jebkura vecuma lasītāju, piedāvājot tam augstvērtīgu lasīšanas pieredzi. Viņas darbu amizantie varoņi – Mākoņaitiņa Alba, Johans Mušpapīrs, Balonpuika, Spociņš Spokulītis un daudzi citi – aizved lasītāju brīnumainu piedzīvojumu pasaulē, izklaidē, saviļņo un liek aizdomāties par nezūdošām vērtībām – mājām, mīlestību, draudzību, ģimeni, uzticību un godīgumu.



Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476344
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ