Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

08-11-2016

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās


Sākot ar 14. novembri, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) un filiāles norisināsies ikgadējā Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa, kas ļauj ikvienam interesentam iepazīt Ziemeļvalstu literatūru, kultūru un tradīcijas.

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas laikā publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi. 2016. gada Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas tēma ir – “Nākotne Ziemeļos”. LCB un filiāļu lietotājiem tiek piedāvāta daudzveidīga pasākumu programma. Latgales Centrālajā bibliotēkā 5.-9. klašu skolēniem tiek piedāvāts tematisks pasākums “Ūdens atmiņa”. Pasākuma ietvaros tiks lasīts rakstnieces Emmijas Iterantas grāmatas “Ūdens atmiņa” fragments, norisināsies saruna par globālām klimata pārmaiņām un ekoloģijas problēmu varbūtību nākotnē. Dalībnieki atraktīvā veidā iepazīs mainīgo, aizsargājamo un dziedinošo ūdens pasauli.

LCB filiālēs uz pasākumiem tiek aicināti pirmsskolas un sākumskolas klašu skolēni. Bērni iepazīsies ar rakstnieku Stiāna Hola un Emmi Iterantas daiļradi, mācīsies uzveikt bailes no nezināmā, runās par nākotni un sapņiem. Savukārt LCB filiālē Pārdaugavas bibliotēkā notiks tematisks pasākums pieaugušiem. Pasākuma laikā dalībnieki sveču gaismā pārrunās paaudžu attiecības pagātnē, mūsdienās un nākotnē un piedalīsies Ziemeļvalstu autoru grāmatu fragmentu lasījumos. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties šeit.

Aicinām interesentus pieteikties piedāvātajiem pasākumiem, zvanot pa programmā norādīto kontakttālruni. Gaidām jūs Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumos mūsu bibliotēkās!

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB sabiedrisko attiecību speciāliste

Tatjana Hodokova

Tālr.: 65476345

e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ