Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

07-11-2016

Īsfilmu festivals “POLISH WAVE”


POLISH WAVE - jauns pasākums, kas vienlaikus norisinās vairākās vietās un kura mērķis ir Polijas kino daiļrades atpazīstamības veicināšana. Iniciatīva balstās uz kultūras izglītības fonda Ad Arte - Short Waves festivāla organizatora, vairāku gadu ilgu pieredzi. Publikai visā pasaulē - no Brazīlijas līdz Taivānai, no Londonas līdz Viļņai- būs iespēja  noskatīties  rūpīgi atlasītās jaunākās īsmetrāžas filmas, kas apliecina “Poļu viļņa” vienreizīgumu un atspoguļo jaunākās tendences un parādības uz Polijas audiovizuālās skatuves.

Projektu līdzfinansē Polijas Kinomākslas institūts.

Programmā:

VIENOŠANĀS / rež. Eva Smika / animācijas filma / 2015 / 4,5 min. 

Apturētas kustības (stop-motion) tehnikā uzņemtā filma stāsta par tradicionālo bildināšanu Dobrovodas ciemā Podlasē XX gs. 50.- 60.gados. Scenārijs tapis uz autores vectēva Mikolaja Smika dienasgrāmatas pamata. “Vienošanās” ir personīgas pārdomas par ģimenes atmiņām.

MOLOHS / rež. Šimons Kapeņaks / mākslas filma / 2015 / 32 min/

Roma, Stahs un Hudijs nelegāli strādā  panīkušās tēraudlietuves teritorijā. Roma piedzīvo kaislīgu mīlas dēku un nolemj aiziet no darba, jo pateicoties jaunajām jūtām saredz iespēju mainīt dzīvi. Taču draugi grib viņu no tā atturēt. Tā sākas viens no daudzajiem stāstiem par Kainu un Ābelu.

OBJEKTS / reż. Paulina Skibiņska / dokumentālā filma / 2015 / 14,5 min.

Meklēšanas akcijas radošās ainas norisinās divās pasaulēs – ledus tuksnesī  un zem ūdens. Filmas notikumi tiek parādīti kā no glābšanas komandas un ūdenslīdēja, kas ienāk zemledus pasaulē, redzespunkta, tā arī no parastu krastā gaidošu cilvēku skata punkta.

DANIELS SPAĻEŅAKS – BACK HOME [Atpakaļ mājās] / spēlē Katažina Kovaļčika / rež. Veronika Izdebska / video klips / 2016 / 4,5 min.

Plašums, auksts, spirdzinošs gaiss, ūdens virsma, tāla horizonta līnija, kur mākoņi sastopas ar zemi. Ko tu meklē?

VECĀSMĀTES DIENA / rež./ Milošs Sakovskis / mākslas filma / 2015 / 30 min.

Tomekam vajag naudu. Viņš apmāna vecu sievieti, uzdodoties par mazdēlu. Liekas, ka viss iet pēc plāna, bet tad vecā kundze negaidīti atmasko krāpnieku un ieslēdz viņu savā dzīvoklī.  Sieviete piedāvā vienošanos, kas viņu likteņus savij pavisam negaidītā veidā.

Jaceks Senkevičs – DRIFTING [Peldot pa straumi] / rež. Mihals Marčaks / video klips / 2015 / 5 min.

“Drifting” ir ceļojums uz vietu, kur mūzika  ieved cilvēkus ekstāzes transā, kur nevienam nerūp tagadne. Klips ir daļa no Mihala Marčaka pilnmetrāžas filmas “Visas neizgulētās naktis”, kura Sandansas festivālā saņēma balvu par labāko dokumentālās filmas režiju.

Kopējais laiks: 90,5 min.

Vairāk informācijas, pilns filmu demonstrāciju saraksts:

www.adarte.pl/polish-wave

www.shortwaves.pl




Atpakaļ