Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

26-10-2016

Notika Raimonda Igolnieka jubilejas koncerts (VIDEO)


Vienības nama koncertzālē notika orķestra „Daugava” koncerts, kas veltīts diriģenta Raimonda Igolnieka 70. jubilejai. Aiz diriģenta pleciem ir profesionālā darbība pusgadsimta garumā. Tomēr, sekojot diriģenta zizlim, mūziķi reizi pēc reizes atkārtoja to vai citu fragmentu, ja maestro neapmierināja skaņa vai ritms. Viņš ir neiedomājami prasīgs pret sevi un citiem, cilvēks ar absolūto dzirdi, kurš nevar izturēt netīru spēli – ne mūzikā, ne dzīvē.

Raimonds Igolnieks ir pazīstams ne tikai kā pūtēju orķestra dibinātājs. Vairakkārt viņš ir bijis Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsdiriģents. 2010. gadā mūziķim  piešķirts tituls „Goda daugavpilietis”.

Koncertā piedalījās Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, orķestra pašreizējais vadītājs Arnolds Grīnberts arī uzstājās kā solists. Jubilārs saņēma apsveikuma un pateicības vārdus no pilsētas domes, Kultūras pārvaldes un kolēģiem.

Igolnieks uzskata, ka nodarbošanās ar mūziku, prasme klausīties un novērtēt patiesu mākslu ir ļoti svarīga katra cilvēka izaugsmei un attīstībai. Viņš priecājas, ka Latvijā šodien rodas arvien jauni ansambļi un orķestri.

Par to, ka Daugavpilī mīl un ciena labu mūziku, liecina arī šis koncerts, kurš pulcēja orķestra un diriģenta Raimonda Igolnieka cienītājus.




Atpakaļ