Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-10-2016

Atceroties slaveno poļu literatūras klasiķi Daugavpilī dzīvojošie poļi piedalījās akcijā „Visas Polijas lasījumi”.


Akcijas laikā tika lasīts romāns „Quo Vadis”.  Turpinot „Henrika Senkeviča gadu” Daugavpils poļu kultūras centrs 21. oktobrī organizēja intelektuālo spēli skolēniem no visām poļu skolām Latvijā, kas veltīta rakstnieka dzīvei un daiļradei.  Konkurss pulcēja jauniešus no Rīgas, Rēzeknes, Krāslavas poļu skolām un, protams, dalību ņēma arī skolēni no J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas. Bērni demonstrēja augstu zināšanu līmeni literatūras jomā un radošu pieeju komandas nosaukumu izdomāšanā. Starp komandām visoriģinālākos var atzīmēt komandas ar nosaukumu „Dāmas un bruņinieki”, „Ceļotājs un ceļotāja”, „Nobelisti ” (visi nosaukumi ir saistīti ar rakstnieka dzīvi un darbību). Spēles gaitai uzmanīgi sekoja poļu valodas un literatūras skolotāji, kuri ieradās no visas Latvijas, lai atbalstītu savus audzēkņus.

Sacensības notika divos posmos, katrā no tiem bija 12 uzdevumi. Vadītāju uzdoto jautājumu dalībnieki apsprieda vienas minūtes laikā, pēc tam pareizā atbilde tika rakstīta uz lapiņas un nodota žūrijai. Jāatzīmē, ka jautājumi bija uzdoti ne tikai mutiski, bet arī tika sagatavoti video jautājumi un video atbildes.  Dalībnieki meklēja pareizās atbildes arī fotogrāfijās un reprodukcijās.

Konkursa žūrijas sastāvs bija: priesteris Dmitrijs Artjomovs, Polijas Republikas vēstniecības Rīgā Konsulārās nodaļas pārstāvis Radoslavs Brudnickis, pastāvīgais dalībnieks Daugavpils „Kas? Kur? Kad?” spēlēs -  Andžējs Apolionis.

Konkursa beigu rezultātā 1. vietu ieguva komanda „Rezekne II”, 2. vieta ir „Nobeliešiem” no Daugavpils un 3. vieta - „Muzikantiem no Rīgas”.

Visi dalībnieki tika apbalvoti ar diplomiem un balvām ar PKC logotipu. Uzvarētāji saņēma arī kausus un H. Senkeviča izdevumu „Krustneši”.

Poļu kultūras izsaka lielu pateicību Polijas Vēstniecībai Rīgā par atbalstu. 




Atpakaļ