Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-10-2016

Latviešu folkloras nedēļa Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs


No 31. oktobra līdz 5. novembrim par godu folklorista, rakstnieka un publicista Krišjāņa Barona dzimšanas dienai Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) un filiālēs būs apskatāmas literatūras izstādes un norisināsies izzinoši un izglītojoši pasākumi pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas skolēniem.

Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā visiem interesentiem tiks piedāvāta plaša literatūras izstāde “Saule sēja sudrabiņu”, kas atklāj saules – neizsīkstošā gaismas un enerģijas avota – nozīmi latviešu folklorā. Interesentiem tiks piedāvāts plašs tautasdziesmu, ticējumu, sakāmvārdu, parunu un teiku klāsts, kā arī zinātniskie pētījumi, apcerējumi un esejas, kas veltīti saules tematikai latviešu folklorā.

Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs norisināsies dažādi pasākumi, kuros aicināti piedalīties pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas skolēni.  Bērni iepazīsies ar Dainu tēva Krišjāņa Barona dzīves gājumu un viņa ieguldījumu latviešu kultūras un tautas vēsturē. Jaunākajiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties radošā tautasdziesmu izzināšanā – lasot, dziedot un dejojot. Ar pilnu pasākumu programmu un pieteikšanās iespējām var iepazīties šeit.

 

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476345
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv




Atpakaļ