Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

17-10-2016

Latgales Centrālajā bibliotēkā notiks otrais mācību lektorijs ciklā “Latgale ceļā uz Latvijas valsti”


Latgales Centrālās bibliotēkas rīkotā mācību lektoriju cikla “Latgale ceļā uz Latvijas valsti” otrais mācību lektorijs “Latgales kultūrvides koncepti” notiks š.g. 27. oktobrī plkst. 10.00 Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā. To vadīs Dr.philol. Ilga Šuplinska – literatūrzinātniece, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas asociētā profesore, kuras vadībā (2009-2012) tika sagatavota un izdota Latgales kultūrvēsturē tik unikālā Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca.

“Latgales lingvoteritoriālā vārdnīca palīdz definēt, KAS un KĀDS ir latgaliskais latviskums, kāds tas var veidoties nākotnē, parāda, ka gadsimtiem ilgā dažādu kultūru saskare nav iznīcinājusi latgaliešiem raksturīgās vērtības, iezīmē aprises Latgales latvieša (latgalieša) kultūras telpai, ” ievadā raksta redaktore, Dr.philol., asociētā profesore I. Šuplinska.

Latgales Centrālās bibliotēkas mācību lektoriji Daugavpils un reģiona kultūras darbiniekiem tiek rīkoti ar mērķi dāvāt iespēju padziļināt zināšanas Latgales kultūrvēsturē. Visus interesentus aicinām pieteikties, jo vietu skaits ir ierobežots. Pieteikties varat līdz š.g. 25. oktobrim pa e-pastu dzidra.stupane@lcb.lv vai pa tālruni 65476341.

Lektoriju ciklu finansiāli atbalsta VKKF “Latvijas Valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2016”.

 




Atpakaļ