Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-09-2016

Daugavpils teātrī pirmizrāde muzikālai izrādei „Kailais karalis”


7. oktobrī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde Oļega Šapošņikova un Irinas Saveļjevas muzikālajam iestudējumam „Kailais karalis”. Izrāde par neticamiem notikumiem kādā karalistē ir balstīta uz Jevgeņija Švarca un Vilhelma Haufa pasaku motīviem.

Princese Henrieta iemīlas cūkganā. Saprotams, ka viņas tēvs nemaz nav priecīgs par meitas izvēli. Viņš ir iecerējis izdot meitu par sievu kaimiņvalsts karalim. Bet nedz iemīlējies cūkgans, nedz princese nevēlas padoties bez cīņas un cenšas izjaukt ieplānotās kāzas ar dažādām viltībām. Viena no tām – apmānīt karali, liekot viņam iziet sabiedrības priekšā pilnīgi kailam! Šo pasaku atcerēsies gan tie, kas lasījuši Hansu Kristianu Andersenu, gan tie, kas ir pazīstami ar Jevgeņija Švarca lugu. Bet zem šo autoru radītā pasakainā plīvura slēpjas pavisam cits stāsts – stāsts par varas ietekmi uz cilvēka dabu.

            Sabiedrībā šobrīd aktuālo tēmu izrādes veidotāji mēģina atklāt ar muzikālo un plastisko izteiksmes līdzekļu palīdzību, kas nozīmē, ka dramatiskie aktieri vienlīdz ar teātra dejotāju trupu izrādē izmantos ķermeņa plastiku kā vienu no teātra mākslas izteiksmes līdzekļiem. Izrādes horeogrāfiju veido Irina Saveļjeva, savukārt vizuālo noformējumu veido mākslinieces Inga Bermaka Apiaha un Agnese Leilande. Iestudējuma muzikālajam noformējumam tika piesaistīts arī franču komponists „Igorrr”, kurš šai izrādei sacerējis vairākas muzikālas kompozīcijas. Izrādes gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

Izrāde „Kailais karalis” sola ne mazums pārsteigumu. Šajā izrādē debitēs Daugavpils teātra jaunais aktieris Vadims Bogdanovs, kā arī vienu no galvenajām lomām izpildīs pats izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs.

Pirmizrāde – 7. oktobrī plkst. 18.30

Tuvākās izrādes – 8. oktobrī plkst. 18.00, 12. novembrī plkst. 18.30 un 9. decembrī plkst. 18.30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv




Atpakaļ