Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

13-09-2016

Baltkrievu kultūras centrs atklāja jaunu radošu sezonu ar Veltas Loces gleznu jubilejas izstādi


2016.gada 8.septembrī Daugavpils Kultūras pilī notika Veltas Loces gleznu jubilejas izstāde “Mana pasaules jums!”, ar kuru Baltkrievu kultūras centrs (BKC) sāks jaunu radošu sezonu.

Veltas Loces vārds ir pazīstams Daugavpilī un ārpus tās. Viņas gleznas var apskatīt Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā, vairākkārt viņas personālizstādes notika Baltkrievu mājā. Šī enerģiska un aktīva sieviete ne tikai zīmē gleznas, bet arī dzied baltkrievu senioru vokālajā ansamblī “Spadčina”, rīko labdarības meistarklases kultūras un sociālajās iestādēs, nodarbojas ar austrumu dejām un ir aktīva kultūrizglītības biedrības “ Uzdim” biedre. 2014. gadā esejas konkursa par pilsētas labākajiem cilvēkiem noslēgumā, V.Locei tika piešķirts tituls “Daugavpils lepnums”. 

Tā notika, ka Veltas Loces vārdu plašajai publikai atklāja Baltkrievu kultūras centrs, kurā sešus gadus atpakaļ  notika viņas pirmā personālizstāde. Tāpēc nav brīnums, ka mākslinieces jubilejas izstāde “Mana pasaule jums!”notika sadarbībā ar BKC un veltīja savai jubilejai – 60!

    BKC jaunā radošā sezona, jauna izstāde, un Veltas Loces jauna dzīves virsotne jaunajā statusā – jubilejai meita dāvināja Veltai mazmeitu. Tik daudz patīkamu un gaišu svētku savijās kopā vietā kultūras notikumā! Par to stāstīja Baltkrievu kultūras centra vadītāja Žanna Romanovska izstādes atklāšanā, novēlējot māksliniecei svētku noskaņojumu, iedvesmu, jaunas uzvaras, lai dienas piepildās ar panākumiem, mīlestību un kustību uz priekšu.

 Latgales brīvo mākslinieku asociācijas vadītāja Marija Safronova atzīmēja, ka nepārstāj brīnīties par Veltas kolosālu  darbspēju. Viņa daudz ceļo un strādā, un vienmēr atrod laiku uz radošumu. Katra izstāde priecē ar gleznām un tēliem – ainavas, ziedi, klusā daba. Pietrūkst tikai pašportreta. Visi draudzīgi novēlēja Veltai izveidot to.

   Veltas Loces gleznas ir saulainas, tajās ir daudz gaismas – to atzīmēja dzejnieks un izpildītājs Anatolijs Gallers, izlasot apsveikumu dzejā.

Apsveikumu Veltai Locei – dziesmu, veltīja Valērijs Kotegovs, ar kuru viņi kopā dzied ansamblī “Spadčina” un dzied duetā. Papildinājums brīnišķīgajai puķei baltajai lilijai, kļuva dziesma “Lilija”, kuru viņi kopā izpildīja ar dāsniem aplausiem.

 Veltas Loces darbi un viņas izstāde iedvesmoja Daugavpils iedzīvotāju Jefrosinju ar baltkrievu saknēm, parādīt māksliniekiem to, ko viņa iepriekš slēpa no publikas. Decembrī BKC atklās jauna māklinieka vārdu.

Veltas Loces gleznu izstādi varēs apskatīt līdz 2016. gada 17.septembrim. Atsauksmju grāmatā var atstāt savus  novēlējumus māksliniecei. Sirsnīgi aicinam!

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska, BKC vadītāja,

t. 654 24695, 20374840, cbk@inbox.lv,www.bkc.daugavpils.lv ,

Daugavpils, Smilšu 92, LV-5410,

Kultūras pils, BKC 305.-306.kab.

 




Atpakaļ