Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

06-09-2016

Māksliniece Velta Loce atvērs savu pasauli jums!


Ceturtdien, 2016.gada 8.septembrī plkst. 16.00 Kultūras pilī notiks Veltas loces jubilejas gleznu izstādes “Mana pasaule jums!” atklāšana, kuru organizē Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs (BKC). Šī izstāde atklās jauno BKC radošo sezonu.  

 

Veltas Loces vārds ir pazīstams Daugavpilī un ārpus tās. Viņas gleznas var apskatīt Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā, vairākkārt viņas personālzistādes notika Baltkrievu mājā. Šī enerģiska un aktīva sieviete ne tikai zīmē gleznas, bet arī dzied baltkrievu senioru vokālajā ansamblī “Spadčina”, rīko labdarības meistarklases kultūras un sociālajās iestādēs, nodarbojas ar austrumu dejām un ir aktīva kultūrizglītības biedrības “ Uzdim” biedre. 2014. gadā esejas konkursa par pilsētas labākajiem cilvēkiem noslēgumā, V.Locei tika piešķirts tituls “Daugavpils lepnums”. 

 

Tikšanās ar radošu personību notiks 8. septembrī, plkst. 16.00 Kultūras pils foajē (Daugavpils, Smilšu iela 92, 1.stāvs). Izstādē jūs redzēsiet daudz interesantu darbu, kuros ir attēlotas ainavas, ziedi, klusā daba, portreti, vietas, kas ir tuvas māksliniecei.

     

Veltas Loces gleznu izstādi varēs apskatīt līdz 2016. gada 18.septembrim. Sirsnīgi aicinām!

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Marija Pometjko, BKC metodiķe,

t. 654 24695, 29811969, cbk@inbox.lv, www.bkc.daugavpils.lv ,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 305.-306.kab.

 




Atpakaļ